ANNONCE

EU lægger sag an mod Ungarn

17. januar 2012 17:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU lægger sag an mod Ungarn
Billede mangler

EU skruer bissen på overfor Ungarn, efter at landets regering med Viktor Orbán i spidsen ikke har vist sig villig til at ændre på en kontroversiel grundlov.
Forfatningsændringen kritiseres for at true landets nationalbank og pressens uafhængighed samt for at tvinge dommere til at gå af.
Det er på alle disse tre områder, at EU-Kommissionen i dag har besluttet at sagsøge Ungarns regering for brud på EU-traktaten.
“Vi havde håbet, at Ungarn lavede de nødvendige ændringer for at overholde EU-loven. Men det har indtil videre ikke været tilfældet, så vi har besluttet os for at begynde overtrædelsesproceduren,” siger José Manuel Barroso, formand for EU-Kommissionen, i en pressemeddelelse.
Det konservative Fidesz-parti nyder sammen med det kristendemokratiske KNDP godt af et totredjedelsflertal i parlamentet. Det er det flertal, den ungarske regering har brugt til at lave de kontroversielle ændringer i landets forfatning.
“Kommissionen er fast besluttet på at tage alle nødvendige midler i brug for at sikre sig overensstemmelse med lovene (i EU, red.),” siger Barroso i en pressemeddelelse.
Ungarske diplomater i Bruxelles har i disse dage travlt med at forklare sig på vegne af den ungarske regering.
Foruden kritikken fra EU er Ungarns nye forfatning er blevet fordømt af blandt andre USA’s udenrigsminister Hillary Clinton og Amnesty International.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu