EU opruster grænsen mod illegal indvandring

25. april 2012 12:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU opruster grænsen mod illegal indvandring
Billede mangler

Det er populært at bo indenfor EUs grænser, men ikke alle er velkomne.
Antallet af personer, der illegalt har krydset grænsen for at komme ind i EU, er steget med 35 procent på bare et år, og det problem vil det danske EU-formandskab nu forsøge at løse, skriver Berlingske.
I morgen fremlægger justitsminister Morten Bødskov (S) en handleplan med 90 konkrete tiltag på et møde i Luxembourg med EUs justits- og indenrigsministre.
– Vi fremlægger en historisk plan for at forstærke indsatsen mod ulovlig indvandring i EU, der er et meget stort problem, fortæller han.
Den seneste risikoanalyse fra EUs grænseagentur, Frontex, viser, at 141.000 mennesker blev taget i at krydse grænsen til EU ulovligt i 2011.
EU-Kommissionen vurderer samtidig at mellem 1,9 og 3,8 millioner mennesker er rejst ulovligt ind i EU.
– Forudsætningen for et åbent og velfungerende, åbent EU er, at vi har en stærk ydre grænse, siger Morten Bødskov.
Noget, som lederen af Center for Europæisk Politik, Marlene Wind, er enig i.
– Problemerne med illegal indvandring underminerer det indre marked og den ånd, der er i EU omkring fri bevægelse. Derfor vil det være en kæmpe fjer i hatten – også for det danske formandskab – hvis man lykkes at komme igennem med projektet, siger hun.
Fra Justitsministeriet lyder det, at der ikke er nogle sikre tal på, hvor mange illegale indvandrere, der kommer til danmark.
Til gengæld er der en begrundet mistanke for at mange af de illegale indvandrere, der i øjeblikket opholder sig i Grækenland og Italien, vil begynde at rykke nordpå.
Justitsministeren fortæller at den plan, han fremlægger, er udarbejdet i tæt samarbejde med de øvrige EU-lande, så han regner med at der kan opnås enighed om den.Link

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu