EU-politiker anklages for millionsnyd

1. februar 2013 19:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EU-politiker anklages for millionsnyd

Et østrigsk medlem af Europa-Parlamentet i Bruxelles er under mistanke for på ulovlig vis at have tilranet sig op mod 9,7 millioner skattekroner, og anklagemyndigheden i Wien har derfor bedt parlamentet ophæve hans immunitet, skriver Reuters.

 

Den 55-årige politiker har ifølge anklageren begået underslæb for offentlige midler ved blandt andet at have brugt penge, der skulle bruges til at føre valgkamp for, i privat øjemed.

Politikeren hævder dog, at anklagerne er falske, og at de er opstået, fordi han netop har villet vise, hvordan Europa-Parlamentet spilder offentlige midler.

Den anklagede politiker skulle blandt andet have brugt 832.800 euro – 6,2 millioner kroner – på PR-arbejde, som han ifølge anklageren fik sine venner til at udføre, uden at han nogensinde fik en modydelse igen. Af en anden del af hans regnskab fremgår det, at han har brugt omkring 16.500 kroner på en elefant.

Ifølge politikeren dækker det over udgifter til en bog om KZ-lejren Auschwitz, som er udgivet af en østrigsk forlægger. Den pågældende bog findes, men stykprisen er blot omkring 165 kroner.

Adspurgt om ovenstående beløb erkender politikeren, at de alle er korrekte, men han nægter at have været involveret i underslæb.

Han siger desuden, at han glæder sig til at blive renset.

Et særligt udvalg i Europa-Parlamentet vil senere på måneden diskutere politikerens immunitet, oplyser en talsmand ifølge Reuters.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu