ANNONCE

EU vil tvinge stormagter med i klimaaftale

9. december 2011 11:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EU vil tvinge stormagter med i klimaaftale
Billede mangler

De foreløbigt ufrugtbare forhandlinger om en ny verdensomspændende klimaaftale, der skal afløse Kyoto-aftalen og reducere CO2-udslippet, kører nu på sidste vers ved klimakonferencen COP 17 i sydafrikanske Durban.
Derfor forsøger en ny alliance mellem Europa, en lang række truede østater og de mindst udviklede lande i verden nu at skrue bissen på og presse giganterne USA, Kina og Indien til at skrive under på en ambitiøs samarbejdsaftale, der skal afhjælpe den globale opvarmning.
Det skriver Economic Times.
“De mindst udviklede lande, Alliance of Small Island States og EU er forenet i deres ønske om et ambitiøst resultat af klima-mødet i Durban,” lyder det ifølge Economic Times i et fælles udspil fra de tre aktører.
“Vi mener, at verden har haft en masse tid til at tænke. Det, vi har brug for, er ikke at tænke yderligere. Det, vi har brug for, er handling.”
Indtil videre har stormagterne været tilbageholdende med at forpligte sig til at reducere sin samlede CO2-udledning, men det skal altså være slut, mener den usædvanlige alliance.
I første omgang mener alliancen, at det vil være tilstrækkeligt med en forlængelse af den nuværende Kyoto-aftale, der udløber i 2012, og et “robust mandat” til et mere juridisk forpligtende samarbejde.
Kilde: The Economic Times

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu