ANNONCE

Fans raser: Sygeligt tynd Youtube-stjerne skal bandlyses fra Youtube

31. oktober 2016 14:31 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Eugenia Cooney har næsten en million følgere, men nu vil mere end 18.000 af dem smide hende af Youtube, fordi de mener, at hun lider af anoreksi.

22-årige Eugenia Cooney bliver udsat for utrolig meget had på grund af hendes tynde figur. Det er endda gået så langt, at mere end 18.000 har skrevet under på, at youtuberen skal fjernes fra Youtube på grund af sin sygeligt tynde skikkelse. Det skriver det engelske medie Daily Mail.

Den populære youtuber hare næsten en million følgere, der ser hendes videoer om tøj, hår og makeup. Men nu lader det til, at mange fans har fået nok af hendes tynde figur. De frygter nemlig, at hun påvirker andre unge piger til at få anoreksi i et forsøg på at ligne hende.

“Jeg fortæller ikke nogen, hvordan de skal se.”

Cooney, der kommer fra New York, har længe uden held prøvet at overbevise folk om, at hun bare er naturlig slank. Men det lader ikke til, at hendes fans hopper på den.

– Jeg ser bare naturligt sådan her ud. Der er ikke en grund til det, fortæller hun fnisende i en video i et forsøg på at forklare hendes tynde skikkelse.

Men efter de seneste ugers vanvid følte hun, det var nødvendigt med en hel video til at forklare sig selv og undskylde overfor de fans, hun har fornærmet.

– Nogle siger, at jeg har en dårlig indflydelse på piger. Jeg vil bare gerne sige, at jeg aldrig har prøvet på at være en dårlig indflydelse på Youtube eller at påvirke nogen negativt. Det ville jeg aldrig gøre, siger Cooney i videoen, der er blevet set over en million gange, og fortsætter:

– Jeg har aldrig fortalt nogen, at de skal prøve på at tabe sig, prøve på at ændre deres udseende eller prøve på at se ud som mig. Jeg er ked af, at der er så mange, jeg gør vred eller ked af det. Det er virkelig ikke min mening.

Har brug for hjælp

Trods den massive kritik er den unge youtuber meget populær på de sociale medier og har mange fans. Cooney har blandt andet mere end 450.000 følgere på Instagram. Selv underskriftsindsamlingen er et forsøg på at hjælpe den unge kvinde. Den har det mål at få Cooney bandlyst fra Youtube midlertidigt, så hun kan få noget hjælp. Lige nu har mere end 18.000 mennesker underskrevet, men målet er 25.000.

– Eugenia Cooney har en alvorlig sygdom og har brug for hjælp. Hun har påvirket seere med hendes seriøse undervægt. Det er ikke sikkert, hun påvirker folk med vilje, men det hjælper ikke piger med anoreksi eller andre spiseforstyrrelser at se hendes krop, siger adminstratoren for indsamlingen Lynn Cloud.

I blandt dem, der har skrevet under, er en person der påstår, at hendes kusine sultede sig selv for at ligne youtuberen.

– Min lille kusine tabte 8 kilo, fordi hun ville se ud som Eugenia. Hun får lige nu hjælp. Hun er kun 12 år gammel.

Indsamlingen lader til at være blevet fjernet fra siden Change.org, hvor den blev afholdt, men det har ikke stoppet debatten.

Hader Eugenia Cooney

Cooney får mange negative kommentarer, hvor brugere blandt andet fortæller hende, at hun vil “snart dø” med mindre hun “begynder at spise”. Andre angriber hende for at reklamere for spiseforstyrrelser.

– Se de ben. Jeg har set handikappede i kørestole, der har tykkere ben end de her, skrev en under en nylig video.

– Hvor mange gange om dagen skal jeg kaste op, for at se ud som dig? Skrev en anden på hendes Facebookprofil.

Endnu mere foruroligerende er det, at andre ser op til den tynde stjerne. Hendes billeder er blandt andet fundet på sider der skal inspirere og motivere folk til at at tabe sig.

– Jeg bliver nødt til at have hendes størrelse, skrev en bruger på Twitter.

Youtube vil ikke kommentere på Cooney’s kanal. I stedet påpeger det sociale medie deres politik hvori der står, at enhver video der indeholder en intention om at promovere og glorificere spiseforstyrrelser bliver fjernet. Mediet opfordrer brugere til at markere det indhold, de synes er bekymrende.

Klik igennem galleriet for at se billeder af den kendte youtuber.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu