Eurochef: Grækenland ud af euroen er vrøvl

15. maj 2012 01:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eurochef: Grækenland ud af euroen er vrøvl
Billede mangler

For en sjælden gangs skyld taler eurogruppens chef, Jean-Claude Juncker mandag aften mere dunder til Grækenlands kritikere end til Grækenland selv.
– Der er ikke en eneste, der har nævnt muligheden for, at Grækenland skulle forlade eurozonen. Og jeg er kraftigt imod idéen.
– Vi er 17 medlemslande, og vi ejer vores valuta i fællesskab. Det andet er vrøvl og propaganda, siger Juncker efter mødet med eurolandenes økonomi- og finansministre.
Forud for mødet har blandt andre flere centralbankchefer, EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og den østrigske finansminister, Maria Fekter, offentligt kommenteret muligheden for, at Grækenland kunne forlade euroen.
Ingen har direkte talt for en græsk euroexit.
Men kommentarerne er blevet skærpet efter sidste søndags græske valg, hvor flere partier har krævet en genforhandling af det omfattende spareprogram, der er basis for redningspakken fra EU og Den Internationale Valutafond.
Efter at de europæiske toppolitikere og embedsmænd under de seneste års eskalerende gældskrise har valgt deres ord med omhu, er deres kommentarer i flere medier de seneste dage blevet tolket som et markant skift.
Juncker forsøger nu at lægge låg på debatten – dog uden at nævne kritikerne ved navn.
– Jeg forestiller mig ikke ét sekund, at Grækenland skulle forlade eurozonen. Vi må respektere det græske demokrati, og jeg er meget imod at håndtere Grækenland ved at insistere, provokere den offentlige opinion, komme med råd og antydninger.
– Grækenland har stemt, og nu må vi afvente, at der bliver dannet en regering. Og så må vi arbejde med den regering. Vi skal ikke belære grækerne.
– De skal vide, at vi er enedes om et program, og at det skal gennemføres. Men jeg bryder mig ikke om faconen, hvor man truer Grækenland dag efter dag. Det er ikke sådan, man behandler partnere og borgere i EU, siger Juncker.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu