Europas økonomiske nedtur fortsætter i 2013

22. februar 2013 16:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Europas økonomiske nedtur fortsætter i 2013
Billede mangler

Den økonomiske krise kradser stadig i eurozonen, og det vil den fortsætte med at gøre i 2013, konkluderer EU-Kommissionen i sin vinterprognose.

 

Heraf fremgår det, at økonomien i de 17 eurolande ventes at svinde ind med 0,3 procent frem mod næste år. Dermed når de ikke op på den ventede kollektive vækst på 0,1 procent, som Kommissionen tidligere har kalkuleret med.

I flere lande venter der regeringerne en hård kamp for at skabe balance i statsbudgettet, det gælder blandt andet Spanien, som kæmpede med et underskud på 10,2 procent af landets BNP i 2012.

Den negative vækst smitter også af på arbejdsstyrken, forklarede Kommissionens næstformand og økonomikommissær, Olli Rehn, da han fremlagde vinterprognosen. Arbejdsløsheden ventes at stige til 12,2 procent i eurozonen i år mod 11,4 procent sidste år. Han slog dog også fast, at der er bedringer i vente i de sidste tre måneder af 2013, hvor der er udsigt til vækst på 0,7 procent i eurolandene.

Hvad angår Danmark, forventer Kommissionen ifølge en prognose en vækst på 1,1 procent i år mod en tilbagegang på 0,4 procent sidste år. Til gengæld forudser Kommissionen en mindre stigning i arbejdsløsheden, som ifølge prognosen lander på 8,0 procent dette år.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu