Europas hotteste knægt

2. februar 2013 13:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Europas hotteste knægt
Billede mangler

Frank de Boer vandt Champions League med Ajax og det spanske mesterskab med Barcelona i sin aktive fodboldkarriere.

 

Han spillede sammen med nogle af verdens største stjerner. Så der skal alligevel en smule til for at imponere den nuværende Ajax-træner. Ikke desto mindre sagde ansigtsudtrykket det hele, da en 18-årig dansk knægt fra Lyseng tæt på Aarhus i bedste Zlatan-stil bragte Ajax foran 1-0 i storkampen mod Feyenoord forleden. Med en iskold skudfinte snød han Feyenoord-målmanden, og Frank de Boers reaktion var tydelig. Sådan lidt skævt smil og et udtryk, der sagde; ’nøj, hvor er han vild’.

Men det er ikke kun Frank de Boer, der synes, at unge Viktor Fischer er vild. Europas storklubber har zoomet sig ind på knægten, der i den kommende uge er med A-landsholdet for anden gang, når turen går til testkamp i Makedonien. Det store fodboldwebsite goal.com har Fischer som nummer et på en liste over Europas hotteste talenter født i 1994 og derefter.

Blandt de høje herrer i Spanien og Italien i de allerstørste klubber som Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Manchester United og Milan har man også noteret sig Fischers kvaliteter i en så ung alder.

– Viktor Fischer er et navn, man hører omtalt i de største klubber. Men alle ved, at det er svært at sikre ham nu. Ajax er gode til at holde på deres talenter og give dem en fin udvikling. Men han er et meget stort talent, fortæller Ernesto Bronzetti, international superagent, som blandt andet var involveret i Mario Balotellis skifte til Milan for nylig.

Barca og Real Madrid i spil

I Ajax vil man utroligt gerne sikre sig papir på Viktor Fischer for de næste fire år og samtidig honorere hans nye position på førsteholdet. Men Fischers agent Søren Lerby er også klar over, at jo længere tid, der går, kan han presse en endnu bedre kontrakt ud af Amsterdam-klubben. Hvis parterne ikke bliver enige, så vil Europas topklubber indlede en klapjagt på Fischer.

– Han er en spiller, som klubber som Barcelona og Real Madrid uden tvivl gerne vil have på deres B-hold og så lade ham udvikle sig der måske med at snuse til førsteholdene, forklarer Ernesto Bronzetti, der ofte ordner transfers for Real Madrid på det europæiske marked.

Ajax’ nye sportsdirektør Edwin van der Sar anerkender, at det er Fischer-lejren, der står med alle trumferne på hånden.

– Der er allerede stor interesse for Viktor, og det er naturligt. Han har gjort det rigtig godt, og er måske længere nu, end vi havde håbet og troet på, forklarer sportsdirektøren i en mail via Ajax’ kommunikationsafdeling til BT.

– Men jeg tror også, at Viktor og hans repræsentanter ved, at han kan lære meget mere her i Ajax, og vi kan forme ham til en international topspiller. Men det sker ikke på en nat, siger van der Sar.

Bliver bedre end Eriksen

I Holland er man allerede overbevist om, at Viktor Fischer når højder, som Christian Eriksen ikke kommer til at nå.

– Der er en følelse af, at Eriksen ikke rigtig er blevet til den spiller, man havde håbet på. Han er ikke den der afgørende forskel i de fleste kampe. Der er samme hype omkring Fischer som med Eriksen i begyndelsen, men det er tydeligt, at han har nogle kvaliteter, der kan bære ham længere end Eriksen, fortæller Stefan Coerts, der dækker Ajax for Goal.com.

I Holland sammenligner man allerede Viktor Fischer med de største navne, der har båret en Ajax-trøje.

– Jeg tror ikke, at vi i Ajax har set et så stort talent siden 2000 i Rafael van der Vaart. Viktor Fischer. Han er et naturtalent, og samtidig er en han en klog dreng og ret god i medierne også. Han har et godt hoved skruet på, og det er altid vigtigt i den her branche, forklarer Mohamed Moallin, som dækker Ajax for fodboldmagasinet FourFourTwo.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu