ANNONCE

F-16 kom i problemer ved jysk flyvestation

10. august 2012 18:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
F-16 kom i problemer ved jysk flyvestation
Billede mangler

Et belgisk jagerfly blev fredag eftermiddag tvunget på omveje og måtte sikkerhedslande i Flyvestation Skrydstrup.
Måleinstrumenterne i flyet gav piloten grund til bekymring, så han satte kursen mod den sønderjyske flybase nær Vojens.
– Der var et F-16 fra Belgien, der kom ind med indikationer på trykfald i kabinen, fortæller Rune Dyrholm fra Flyvertaktisk Kommando.
– Den kunne flyve ind ved egen hjælp, og landingen foregik helt udramatisk, tilføjer kommunikationsmedarbejderen.
Både brandvæsen og ambulancefolk blev sendt til flyvestationen, da der fredag eftermiddag indløb meldinger om, at jagerflyet snart ville sikkerhedslande.
– Det er helt standard, når fly melder, at de har nogle problemer af den ene eller anden art. Så kører man ud og holder parat, fortæller Rune Dyrholm fra Flyvertaktisk Kommando.
– Det belgisk fly har formentligt været ude og træne i internationalt luftrum over Nordsøen, da den kom i problemer, og så har Skrydstrup været den nærmeste landingsplads, tilføjer han.
F16-jageren fra Belgien er ikke den eneste af sin slags, der har haft problemer på det seneste:
Et dansk F-16-fly tabte torsdag et missil under en træningsflyvning, og det ligger nu formentlig på bunden af Vesterhavet.
Uheldet har nu fået Flyvertaktisk Kommando og Forsvarets Materieltjeneste til at tage alle missiler af samme type ud af brug og samtidig sætte en undersøgelse i gang af, hvad der er sket.
Tabet af missilet blev opdaget, da flyene var landet på Flyvestation Skrydstrup og en undersøgelse af flyets datasystem indikerer, at det er faldet i vandet cirka 50 sømil fra kysten, ude over Vesterhavet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu