F1-legende raser over nye regler

20. marts 2013 10:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
F1-legende raser over nye regler
Billede mangler

Den østrigske Formel 1-legende Niki Lauda er alt andet end tilfreds med indledningen på den nye sæson i motorsportens fuldblodsklasse.

 

 Fra i årevis at have haft mulighed for at gennemføre to dækskift, har FIA (Federation Internationale de ‘Automobile) fra og med denne sæson dekreteret en blødere gummiblanding fra dækproducenten Pirelli, som efter planen skal tvinge kørerne hyppigere i pit end ellers.

– Situationen er absolut stupid, lyder det bramfrit fra Lauda, der i dag er chef for Mercedes F1-team.

– Det er forkert kunstigt at skabe flere pitstop end nødvendigt, siger Lauda efter en weekend, der blev indledt med sejr til Lotus’ Kimi Raikkonen efter at finnen var startet helt nede i syvende position.

– 90 procent af tilskuerne fatter intet af, hvad der foregår i løbene. Pirelli kan ikke klandres, for de gør bare, hvad FIA har bedt dem om. Men jeg kan i modsætning til tilskuerne spørge vores ingeniører på Mercedes, hvad der foregår. Og selv de er ofte forvirrede. De mange fans kan ikke forstå, hvis der er mere end to pitstop og sporten er på et fundamentalt forkert spor, siger den nu 64-årige eks-verdensmester.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu