Få danskere rammes af græsk strejke

20. februar 2013 11:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Få danskere rammes af græsk strejke
Billede mangler

GRÆKENLAND: Onsdagens strejke, hvor cirka 2,5 millioner grækere har nedlagt arbejdet, kommer til at påvirke få danske turister. Det siger salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour.

 

»Der er meget få danskere i Grækenland lige nu. Vi har ingen charterfly til hverken de græske øer eller Athen i øjeblikket. Det første store charterræs begynder til påske, så for charterbranchen er det et godt tidspunkt, strejken foregår,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Onsdag har cirka 2,5 millioner grækere indledt en 24 timer lang strejke i protest mod regeringens reformer. Strejken kommer ifølge nyhedsbureauet Reuters til blandt andet at forstyrre transporten, lukke folkeskoler og offentlige kontorer og efterlade hospitaler med udelukkende akutpersonale.

Det er langt fra første gang, det konkurstruede land rammes af strejke. Men usikkerheden og uroen har ifølge Stig Elling ikke fået danskerne til at fravælge Grækenland som feriemål.

»Man har langsomt fundet ud af, at det, der foregår i Grækenland, mere eller mindre er isoleret til Athen. Selv om der har været strejker de seneste par år, har de græske øer fungeret fuldstændig normalt,« siger han og oplyser, at charterbranchen i øjeblikket oplever et »fantastisk salg« af sommerrejser til Grækenland.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu