Få indvandrerkvinder er i arbejde

8. marts 2013 02:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Få indvandrerkvinder er i arbejde
Billede mangler

Blot 45 procent af kvinderne i Danmark med en ikke-vestlig baggrund er i beskæftigelse, mens det gælder for 72 procent af kvinderne med dansk oprindelse, viser nye tal fra Social- og Integrationsministeriet ifølge Politiken.

 

Ifølge Vibeke Jacobsen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) og ekspert i indvandrere på arbejdsmarkedet, er der flere forklaringer på, at indvandrerkvinder har svært ved at komme i arbejde.

»Det er nogle alvorlige tal for indvandrerkvindernes beskæftigelse, vi ser. En vigtig forklaring er en mangel på kvalifikationer, noget andet er familiemæssige traditioner, og derudover havner en del indvandrerkvinder i for eksempel rengøringsjob. Her arbejder kvinderne ofte alene og misser dermed kontakten til kolleger, der kan højne deres sproglige kompetencer og viden om arbejdsmarkedet,« siger Vibeke Jacobsen til Politiken.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) kalder tallene »skræmmende«.

»Vi har et stort problem, som vi ikke kan lukke øjnene over for. Fremadrettet skal vi satse på sprogundervisning, og vi skal styrke kontakten til familier, hvor manden forsørger kvinden. Vi skal bruge alle kanaler til at få alle integreret og til at blive en del af samfundet. Et godt liv i Danmark indebærer et socialt fællesskab,« siger hun til Politiken.

Også Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), mener, der skal sættes ind, da det er her »ligestillingskampen står«, siger hun.

I Dansk Folkeparti mener man, at tallene understreger partiets ønske om at begrænse indvandringen til Danmark.

»Vi skal begrænse den ikke-vestlige indvandring, for man kan selvfølgelig med møje og besvær få nogle af indvandrerkvinderne i beskæftigelse med starthjælp og kontanthjælpsloft. Men svaret er en begrænsning af adgangen. Vores velfærdssamfund er ikke gearet til en stor indvandring af folk med en anden kultur,« siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF) til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu