ANNONCE

Få offentligt ansatte gider ekstra arbejde

25. januar 2012 08:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Få offentligt ansatte gider ekstra arbejde
Billede mangler

Tilbuddet om at tjene ekstra ved at øge arbejdsugen fra 37 til 42 timer er blevet forbigået af næsten alle de offentligt ansatte.
760.000 har fået muligheden, men kun 477 har sagt ja tak.
Det skriver metroXpress på baggrund af en opgørelse fra Kommunernes Landsforening (KL), Moderniseringsstyrelsen og Danske Regioner.
Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet kalder ordningen for mislykket fra start.
“Hvis man har drømt om at lokke noget mere tid ud af offentligt ansatte, må man sige, at det her kun kan karakteriseres som en eklatant fiasko,” siger han til metroXpress.
Det nedslående antal danner en kedelig baggrund for skatteminister Thor Möger Pedersens ønske om at anspore danskerne til at arbejde lidt mere, hvis de slipper billigere i skat.
En del af forklaringen på, at ordningen ikke er slået igennem, er, ifølge Flemming Ibsen, at der tilbage i 2008 var overskud på budgetterne.
Men med finanskrisen er der sat en stopper for økonomien på arbejdspladserne. Og generelt har de offentligt ansatte ikke lyst til at arbejde mere, påpeger Flemming Ibsen.
“I tilfredshedsundersøgelser har vi længe kunnet se, at der ikke var særlig mange offentligt ansatte, der ønsker at arbejde mere eller gå fra deltid til fuldtid,” siger han.
Formand for de kommunalt ansattes forhandlingsfælleskab KTO kalder plusordningen for at “fejlkøb”.
“Tallene taler sit tydelige sprog. Det har været stor ståhej for ingenting. Jeg er lige ved at tro, at der er brugt lige så mange mandetimer på at skrive aftalen, som der er kommet ud af den. Det må man vel kun kalde en fiasko,” siger Anders Bondo Christensen, der også er formand for Danmarks Lærerforening, til metroXpress.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu