ANNONCE

Få unge kriminelle vil kunne bruge R-forslag

15. august 2012 16:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Få unge kriminelle vil kunne bruge R-forslag
Billede mangler

Vil du i fængsel eller i skole?
De Radikale kommer i dag med et opsigsvækkende forslag: Førstegangskriminelle under 30 år, der har fået en ubetinget fængselsdom på op til seks måneder, skal i uddannelse og ikke i fængsel.
I Fængselsforbundet finder man ideén sympatisk. Men det vil være alt for få unge, som man vil kunne gavne med forslaget, mener Fængselsforbundet.
– Vi ved at uddannelse og beskæftigelse er noget af det der afkriminaliser folk hurtigst. Problemet er bare, at vi ikke har ret mange førstegangsstaffede under 30 år, som har domme på under seks måneder. Fordi de bruger i forvejen alternative strafformer, som fodlænker og samfundstjenste, siger Kim Østerbye til Newspaq.
Han vurderer, at det er under 50 unge om året, som det radikale forslag ville ramme, og derfor syntes han ikke, at forslaget har nogen gang på jorden. Han mener, at man i stedet skulle kigge mere på de eksisterende ordninger tilføre dem noget uddannelse.
– Vi skal finpudse og justere fodlænke- og samfundstjeneste-ordningerne, så de ikke kommer til at stå alene, men i større omfang kan uddanne de unge, mens vi alligevel har lidt snor i, hvad de går og foretager sig, siger Kim Østerbye til Newspaq.
Blandt politikerne er forslaget blevet mødt med både store smil og hovedrysten.
De borgerlige partier er lodret imod idéen, mens Socialdemokraterne ikke mener, at det skal være op til den kriminelle selv at bestemme, om de skal staffes med uddannelse eller fængsel.
SF og Enhedslisten er meget positive over for forslaget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu