ANNONCE

Få kvinder solbader med bare bryster

21. juli 2015 08:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Få kvinder solbader med bare bryster
Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

På de danske strande er solbadende kvinder med bare bryster efterhånden et sjældent syn.

Det skriver Politiken.

Kun 4 procent af danske kvinder bader topløs altid eller for det meste, mens 85 procent gør det aldrig eller sjældent, viser en måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Undersøgelsen viser også, at det er de unge kvinder, der er de mest blufærdige. Tre ud af fem kvinder mellem 18 og 39 år har aldrig vist sig topløse på en strand.

»Forskellige generationer har forskellige forståelser af, hvad nøgenhed er. Unge forbinder ikke nødvendigvis nøgenhed med naturlighed og frihed. De opfatter snarere kroppen som noget, man modellerer og konstruerer. Det er blevet samfundsmæssige idealer, der glider op i andre aldersgrupper – også op i 68er-generationen,« siger Niels Ulrik Sørensen, som er lektor og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, til Politiken.

Selvom undersøgelsen viser, at de færreste bryder sig om at solbade topløse, så ser de adspurgte i undersøgelsen ikke skævt til de kvinder, der vælger at gøre det. 66 procent af danskerne mener således, at det er uproblematisk, at kvinder viser sig uden top.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu