ANNONCE

Få råd til nye vinduer

22. maj 2018 12:19 | Af: Sponsoreret Artikel

Der er væsentligt omkostninger forbundet med at få nye vinduer, og derfor er det en udgift, som mange husejere gruer for.

Få råd til nye vinduer
Arkivfoto.

Det bliver aldrig billigt at få nye vinduer, men man kan gøre meget for at gøre omkostningerne mere håndterlige. Hvis du snart skal købe nye vinduer, så skal du læse med her, for at få de bedste råd på området.

Køb vinduer online

Det koster meget at producere vinduer, og derfor kan det gøre en stor forskel, hvis du finder én af de billigere producenter. Selv en mindre procentvis besparelse vil gøre en stor forskel i den endelige pris, hvis du skal købe vinduer til hele huset.

Der er store prisforskelle mellem de forskellige forhandlere, og du får de bedste priser, hvis du køber dine vinduer online. Dels har du muligheden for at sammenligne priser hos forhandlere online, men derudover har forhandlerne online også lavere driftsomkostninger, hvilket oftest bliver afspejlet i deres priser.

Der er mange forhandlere af vinduer på det danske marked, og det kan tage tid at finde den billigste forhandler. Hvis du gerne vil spare penge på vinduer, er https://www.sparvinduer.dk/ dog et rigtigt godt bud på en forhandler, som generelt har lave og meget overkommelige priser, mens kvaliteten på vinduerne stadig er i top.

Når du leder efter billige vinduer, må du ikke gå på kompromis med vinduernes holdbarhed. Det er en dyrt købt besparelse, hvis vinduerne skal skiftes igen indenfor en kortere årrække.

Overvej at vælge to-lags vinduer

Alle nybyggede boliger har i dag tre-lags vinduer, og hvis du har en nyere bolig, bør du også vælge denne type af vindue. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis kan betale sig.

Ældre bygninger er generelt dårligt isoleret, og derfor er det ikke sikkert, at der vil være en mærkbar forskel i varmeregnskabet, når man sammenligner to-lags og tre-lags vinduer. Kort sagt kan det være spild af penge at investere i tre-lags vinduer, hvis du bor i et ældre hus. En tommelfingerregel siger, at det ikke kan betale sig at købe tre-lags vinduer, hvis dit hus er ældre end 25 år. Der er dog undtagelser til denne regel – for eksempel hvis du har el-radiatorer i din bolig.

Hvis du sparer penge ved at vælge to-lags vinduer, kan du overveje at investere de sparede penge i husets isolering. Hulmursisolering kan for eksempel give store besparelser, men det kan også være værd at undersøge, om der er behov for et ekstra lag isolering på loftet.

Installer selv dine vinduer

En væsentlig del af prisen for nye vinduer er udgiften til håndværkere. Faktisk kan du spare helt op til halvdelen af prisen på nye vinduer, hvis du selv installerer dem.
Det er ikke videre svært selv at installere dine vinduer, men kræver selvfølgelig en smule håndværksmæssig snilde. Heldigvis er det nemt at lære, og du kan finde masser af guides online, som kan hjælpe dig med at få vinduerne installeret korrekt.

Hvis du ikke føler, at de forskellige guides er tilstrækkelige, kan du overveje at hyre en håndværker til at hjælpe dig i et par timer. Håndværkeren kan hjælpe dig med at installere et vindue, og samtidig får du mulighed for at stille spørgsmål til processen.

Den største udfordring i forhold til installation af nye vinduer er vinduernes vægt. Et vindue er overraskende tungt, og derfor kan du have brug for hjælpe fra venner eller familie. Det er tungt at få vinduet op på plads, men til gengæld er det ikke videre svært at sætte vinduet på plads.

Tag et supplerende lån

Du kan overveje at tage et supplerende lån, hvis du ikke helt har råd til nye vinduer. Der er gode muligheder for at få et billigt lån, hvis du finder den bedste bank på det danske marked.

Når du skal finde et godt lån, er det nemmeste at sammenligne priser på banker online. Dette er heldigvis gjort nemt, da du har mulighed for at bruge en sammenligningstjeneste, som kan hjælpe dig med at skelne mellem billige og dyre banker.

Du bør huske på, at nye vinduer er en investering, hvis du er tøvende med hensyn til at tage et lån. Lånet har visse renteomkostninger, men til gengæld kan du også forvente besparelser på varmeregningen, som kan gøre lånet til en god forretning.

Før du tager et lån til nye vinduer, bør du overveje, hvor meget du selv vil betale af prisen på dine nye vinduer. Undersøg eventuelt, om du kan få en billigere rente, hvis du tager et mindre lån.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu