Få styr på havens snegle

25. juni 2019 06:39 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

En plettet voldsnegl og vinbjergsneglen kan meget nemt forveksles med hinanden. Den første kan bekæmpes mens den anden skal beskyttes.

Del:

Det kan være sin sag for folk, der ikke er sneglekyndige at kende forskel på sneglearterne. Det er for eksempel meget let at komme til at forveksle en plettet voldsnegl og vinbjergsnegl. Det kan godt føre til noget rod. For den første er nemlig invasiv og skal bekæmpes, mens den anden er fredet og skal beskyttes.

Miljøstyrelsen får da også hvert år mange henvendelser om snegle. Det handler ofte om spørgsmål til de invasive sneglearter, dræbersnegl og plettet voldsnegl, og om hvordan man kender dem fra de ikke invasive sneglearter.

Det har nu fået Miljøstyrelsen til at lave en snegleguide med fokus på de mest hyppige sneglearter, man kan finde i Danmark. Desuden om de arter, der nemmest forveksles med de invasive sneglearter.

Klik rundt i galleriet over artiklen for at se nogle af sneglene i snegleguiden.

Guiden indeholder blandt andet information om sneglenes levevis og forvekslingsmuligheder for 13 sneglearter. Desuden en sneglenøgle, som detaljeret viser, hvordan man identificere en snegleart. Den henvender sig til både haveejere og folk, der har interesse i at kunne skelne de invasive sneglearter fra de ikke-invasive.

Snegleguiden kommer også med eksempler på, hvad man aldrig bør gøre, når det handler om snegle. Den beskriver for eksempel, at man ved at dumpe sit haveaffald på u-autoriserede steder risikerer at sprede invasive sneglearter.

Snegleguiden blev lanceret på CPH Garden d. 20. – 23. juni 2019, hvor Miljøstyrelsen var til stede.

Såvel snegleguiden som sneglenøglen kan downloades fra internettet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu