ANNONCE

Få svar her: Må du tage i sommerhus til påske?

24. marts 2020 21:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Udlejere savner klart svar om påsketure i sommerhus. Det er ikke forbudt at gøre, oplyser Mette Frederiksen.

Udlejningsbureauerne ønsker en klar melding fra statsminister Mette Frederiksen (S), om man må tage i sommerhus i påsken. Det skriver Feriehusudlejernes Brancheforening i en pressemeddelelse.

– Udlejningsbureauer er blevet kimet ned af bekymrede danskere, fordi du (Mette Frederiksen, red.) nævnte danskeres ophold i sommerhuse.

– Derfor er der behov for en klar melding, skriver foreningen i pressemeddelelsen, som også er udformet som et brev til statsministeren.
Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, forklarer, at siden statsministerens udmelding i mandags er en del feriegæster kommet i tvivl, om de kan og må tage i sommerhus i påsken.

Men ifølge ham har udlejningsbureauerne ikke kunnet svare på mange af de kommende gæsters spørgsmål.

– Mange opfatter meldingen, som om man ikke må (tage i sommerhus, red.).

– Men der er ikke nogen regel, der forbyder, at man kommer ud til sommerhuset, siger han.

Det er ikke forbudt, men …

Mette Frederiksen skriver tirsdag aften på Facebook, at det ikke er forbudt at tage i sommerhus. Hun opfordrer dog til, at borgerne ikke rejser for meget rundt til nye steder, da smitten er skævt fordelt i Danmark.

– Vi ved, at påskedagene normalt er nogle travle rejsedage. Og det skal vi undgå, at de bliver i år. Ellers risikerer vi, at alle vores bestræbelser på at holde smitten nede ikke lykkes, skriver Mette Frederiksen.

Ifølge Carlos Villaro Lassen har Danmarks grænselukning på grund af frygt for spredning af coronavirus betydet, at 1,4 millioner udenlandske overnatninger er blevet aflyst og dermed en tabt omsætning på over en milliard kroner i hele værdikæden.

Statsministerens opfordring blev blandt andet begrundet med, at smitten ikke skal bredes fra landsdel til landsdel.

Den holdning er Carlos Villaro Lassen enig i, og derfor råder han også til, at gæsterne kan bruge sommerhusene til isolation.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu