ANNONCE

Fået mail fra IKEA? Slet den!

20. august 2019 21:13 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Igen er der fupmails i omløb. Denne gang er det med IKEA som afsender.

Hvis du er én af de mange danskere, der den seneste tid har modtaget mails fra IKEA, hvor du er blevet særligt udvalgt til at modtage en gave, så tro om igen.

Ifølge Mit digitale selvforsvar er du blevet udsat for en phishing-mail.

Oplyser adresse

I mailen, som er det rene fup, har afsenderen inkluderet modtagerens adresse.

At bruge personlige oplysninger, som en adresse, er et trick som svindlerne benytter for at gøre mailen mere overbevisende.

Men hvilken som helst person har adgang til de offentlige registre, hvor adresser er opgjort. Det er formentlig her, svindlerne har fået oplysningerne fra.

Handel ikke i hast

Selv om der i fupmailen står, at modtageren skal handle hurtigt for at få sin gave, er det faktisk det dummeste, du som modtager kan gøre.

Formålet med mailen er at indhente personlige oplysninger på modtageren af mailen, som svindlerne i sidste ende kan bruge til at få penge, hvis de eksempelvis får fat i oplysninger om betalingskort eller lignende.

Mit digitale selvforsvar anbefaler, at modtageren sletter mailen med det samme – og under ingen omstændigheder klikker på linket, som er i mailen. Det er formentlig her, svindlerne vil lure dine personlige oplysninger ud af dig.

Rigtig ærgerligt

IKEA har tidligere været udsat for den slags fupmails, hvor flere faktisk tror, at de er afsendere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I den forbindelse udtalte Rikke Andersen, Corporate Communicator, hos Ikea i Danmark, sig til Newsbreak.dk om sagen, som hun var ked af.

– Det er bare rigtigt ærgerligt, at det foregår, sagde Rikke Andersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu