Får du lyst til at kværke naboens gøende hund? Sådan siger loven

17. november 2017 15:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vov, vov. Igen og igen og igen.

En konstant gøende hund kan få selv den mest tålmodige spejder til at knække sammen i flammende ophidsethed, men det kan være svært at vide, hvordan man skal agere. Det forsøger vi at give svar på i artiklen her. Men nej, du må selvfølgelig ikke kværke hunden.

Rent faktisk er der rig mulighed for at få udøvet konsekvenser, hvis din nabo har en smadderirriterende hund i for- eller baghaven. Ifølge Hundelovens paragraf 4 er det hundeejerens private pligt at sørge for, at hunden ikke forpester naboer og område – her under også ved gøen.

Generes du af det, så kan du indgive en klage til det lokale politi, der reelt kan tvinge ejeren til at holde hunde indendøre – eller indelukket. Som en sidste mulighed kan den dog blive fjernet fra området. Bolius.dk, der beskæftiger sig med bolignyt, skriver i sin vejledning, at det ofte vil være hensigtsmæssigt at forsøge sig med en løsning, der i første omgang ikke involverer politiet.

Du skal lade den anden forstå, at du synes, at naboen er et sødt og ordentligt menneske, der bare ikke har tænkt sig om i forhold til, hvordan dit liv er”, lyder det gode råd fra Bolius.

Hvor meget skal hunden larme?

Umiddelbart kan det godt ske, du synes, naboens hund er virkelig træls, men hvis det kun er dig, der bliver generet, så er der en stor sandsynlighed for, at du ikke får meget ud af at klage til politiet, hvis du alligevel vælger den løsning.  

Praksis, som Bolius har gennemgået, viser nemlig, at der skal en del til, før politiet udstikker et påbud. “Hvis man ser på de konkrete sager, der har været i de senere år, er hovedreglen, at der skal være tale om vedvarende gøen eller tuden i både halve og hele timer – stort set hver dag”, skriver mediet.

Problemet er, at det ikke er fast defineret, hvornår der er tale om generende gøen, der reelt er et brud på hundeloven. Du kan se eksempler på tidligere sager i galleriet her over artiklen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu