ANNONCE

Får du også vigtige breve i E-boks? Det her er i hvert fald vigtigt at holde sig fra

2. december 2018 06:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

E-boks advarer sine brugere mod at åbne en mail. Den er nemlig ikke fra E-boks.

Vi er havnet i en farlig tid. For ikke nok med, at det er julemåned, så er vi også lige omkring lønningsdag. De to ting udgør en sprængfarlig cocktail, for dankortet sidder i forvejen løst, og vores opmærksomhed er måske ikke helt i top.

Den slags ved net-svindlere også godt, og derfor er det lige nu et særdeles fordelagtigt tidspunkt at lokke oplysninger og penge ud af intetanende eller godtroende danskere.

E-boks, den digitale postkasse, hvor mange danskere modtager lønsedler og andre vigtige breve fra arbejdsgivere og/eller det offentlige, er lige nu ramt af, at svindlere udgiver sig for at komme fra netop den virksomhed.

På Facebook advarer E-boks derfor sine mere end en million brugere. Under overskriften “Advarsel: Fup e-mail i omløb, som foregiver at komme fra e-Boks” beskriver E-boks, hvordan lyssky typer forsøger at lokke danskere ind på et link.

Med ordene “Vigtig opdatering i vores database. Bekræft venligst din identitet” vedhæftes linket til en hjemmeside, du sandsynligvis ikke får noget godt ud af at besøge.

– Vi oplever i øjeblikket, at der er brugere, der modtager fup e-mails, som foregiver at komme fra e-Boks. Der er tale om svindel, hvor nogle forsøger at franarre folk personlige oplysninger, skriver E-boks.

Peter Kruse, der er IT-sikkerhedsekspert ved CSIS Security Group, har tidligere fortalt Newsbreak.dk, at svindlerne bruger de her fremgangsmåder, fordi det virker.

Både han og E-boks deler det bedste råd: Slet mailen med det samme.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu