ANNONCE

Får kæmpebøde

20. oktober 2020 10:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Datingside skal betale bøde på 100.000 kroner for at vildlede forbrugere

Får kæmpebøde
Bøden Dating.dk er idømt lyder på 100.000 kroner. Arkivfoto.

Retten i Viborg har idømt virksomheden Dating.dk, der står bag datingsiden af samme navn, en bøde på 100.000 kroner for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning.

Dating.dk havde i en periode i marts og april 2016 markedsført et tilbud om “+PlusProfil” til kun én krone.

Forbrugerne blev ikke oplyst tydeligt om, at de blev tilmeldt et abonnement med en samlet bindingsperiode på tre måneder og en mindstepris på 299 kroner ved at benytte tilbuddet på en krone.

Forbrugerombudsmanden havde modtaget flere klager fra forbrugere og politianmeldte virksomheden i 2018.

I dommen skriver Retten i Viborg blandt andet, at:

[…]den samlede pris ikke fremgik af bannerne, og når forbrugerne klikkede videre for at oprette et abonnement til en +plusprofil i 30 dage for 1 kr., fremgik det alene med småt, at bindingsperioden var 3 måneder, og at den samlede pris var 299 kr. Indholdet af bannerne ”Vinter gør det så billigt” […] og ”Der er forår i luften…” […] gav således umiddelbart forbrugerne det indtryk, at de kunne tegne en +plusprofil i 30 dage, som til enhver tid frit kunne opsiges, hvilket ikke var tilfældet. Det tiltalte selskab har med denne markedsføring optrådt på en måde, der var egnet til mærkbart at forvride en forbrugers adfærd på markedet.

Dommen er anket.

Fakta

Forbud mod vildledning

Ifølge markedsføringslovens § 5, stk. 1, sammenholdt med § 8 må en erhvervsdrivendes handelspraksis ikke indeholde urigtige oplysninger eller i kraft af sin fremstillingsform eller på anden måde vildlede eller kunne forventes at vildlede gennemsnitsforbrugeren, uanset om oplysningerne er faktuelt korrekte.

Ifølge markedsføringslovens § 6, stk. 1, sammenholdt med § 8 må en erhvervsdrivendes handelspraksis ikke vildlede ved at udelade eller skjule væsentlige oplysninger eller præsentere væsentlige oplysninger på en uklar, uforståelig, dobbelttydig eller uhensigtsmæssig måde.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu