ANNONCE

Får stor bøde: Havde gift-slanger i sin lejlighed

25. juni 2020 08:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En 40-årig mand er idømt en bøde på 15.000 kroner for at have fire giftige slanger i sin lejlighed.

Får stor bøde: Havde gift-slanger i sin lejlighed
Det var blandt andet en giftig fætter som denne - en Bitis Gabonica eller måske bedre kendt som gaboon viper - manden havde i sin lejlighed. Arkivfoto: Scanpix.

Oxyuranus Microlepidotmus, Crotalus Adamanteus og Bitis Gabonica er heldigvis usædvanlige artsnavne på et anklageskrift.

Det var ikke desto mindre tilfældet, da en 40-årig mand sad tiltalt ved Retten i Glostrup for at opbevare fire giftslanger i terrarier i sin lejlighed i Rødovre.

Slangerne – måske bedre kendt som indlandstaipan, diamantklapperslange og gaboon viper – blev fundet af Københavns Vestegns Politi i februar sidste år under en koordineret politiaktion mellem tre politikredse på Sjælland med god hjælp af specialdyrlæger i krybdyr.

Aktionen var nemlig rettet mod et netværk af krybdyrinteresserede med forkærlighed for giftslanger, som på grund af deres farlighed kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.

– Det er meget sjældent, vi ser straffesager med dyr, der kan være farlige for andre – og nu har retten bestemt, at slangerne skal konfiskeres og afhændes, siger anklager Julie Skovgaard.

Bøde på 15.000 kroner

Slangerne kommer oprindeligt fra områder ved Australien, Sydamerika og Afrika og har siden aktionen opholdt sig de to eneste steder i landet, som lovligt kan opbevare og håndtere såkaldte giftsnoge.

Den tiltalte har forklaret, at han selv importerede slangerne og mente, de var forsvarligt opbevaret.

Retten idømte ham en bøde på 15.000 kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu