ANNONCE

Facebook erkender: Lukkede side ved en fejl

26. september 2019 15:26 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Lukningen førte til megen sorg hos de medlemmer af siden, det gik ud over.

Facebook erkender: Lukkede side ved en fejl
Der er glæde hos foreningen bag Faecbook-side, nu man er blevet åbnet igen. Genreefoto.

Forestil dig, at der i dit hjem er et lokale, hvor du, din familie og dine venner mødes for at dyrke jeres fælles interesse.

Sådanne lokaler findes selvfølgelig ude i den virkelige verden. De findes også i digital form, på blandt andet Facebook, hvor der findes grupper for alverdens hobbyer.

Artiklen fortsætter under videoen

Forestil dig så, at du fra den ene dag til den anden ikke kan komme ind i lokalet, og du får af familie og venner at vide, at det kan de heller ikke.

Så blev der lukket

Det er sket for indtil flere forskellige danske Facebook-grupper. DR Nyheder har omtalt flere af sådanne sager, og Newsbreak.dk har været i kontakt med en administrator for en gruppe, der fra den ene dag til den anden blev deaktiveret.

Historien om hundegruppen Happy Dogs – Mix uden tavler,  er altså en fortælling om et fællesskab, der i en kort periode var forsvundet fra jordens overflade.

Det er også en fortælling om, hvordan medlemmerne af fællesskabet blev bragt tættere sammen. Det kan også være, at det er en fortælling om, at man hos Facebook gør meget, rigtig meget, for at sikre, at Facebooks fællesskabsregler bliver overholdt.

Hvad fællesskabsreglerne siger

Derfor giver det mening at starte der. Ved fællesskabsreglerne. Sådan nogle har Facebook, og de er særligt vigtige for Facebook-grupper, der i et eller andet omfang handler om dyr.

Det er i fællesskabsreglerne, at du kan læse, at du på Facebook ikke må formidle “Indhold, der forsøger at skabe salg af levende dyr mellem privatpersoner.”

Man kan forestille sig, at sådan en regel er sat i søen for at sikre, at ejere af diverse hvalpefabrikker ikke udnytter Facebooks store medlemstal til at faldbyde vanrøgtede hunde til intetanende borgere.

En pludselig deaktivering

Udfordringen er desværre opstået for Facebook-grupper, der er blevet deaktiveret for at overtræde netop den del af fællesskabsreglerne, selvom gruppernes administratorer er stensikre på, at reglerne er blevet overholdt.

Det var det, der skete for hundegruppen Happy Dogs – Mix uden tavler.

Natalia Bonde er en af gruppens administratorer. Gruppen har 6200 medlemmer, og den er en underside af en anden hundeside, der hedder Happy Dogs.

Happy Dogs har over 21.000 “likes”, og Facebook-siden drives af en forening, der også hedder Happy Dogs. Foreningen arbejder på at give så mange familieløse hunde i Danmark en familie at bo hos. Det foregår med CVR-nummer, interne procedurer og formidling på Facebook.

Et fællesskab på nettet

Natalia Bonde fortæller Newsbreak.dk, at Happy Dogs formidler kontakt mellem hunde og potentielle ejere. Undersiden, der blev lukket af Facebook, formidler ikke engang kontakt.

– Mix-siden er et fællesskab for folk, der har fået en hund via os eller som kender nogen, der har, siger Natalia Bonde til Newsbreak.dk.

Hvor hovedsiden bliver brugt til officielle gøremål for foreningen Happy Dogs, er undersiden altså et samlingssted for en lille håndfuld tusinde hundeejere og entusiaster.

Gruppen blev stiftet for at give hundeejere, med hund uden stamtavle, et sted at mødes på Facebook.

– Vores formand havde en hund uden stamtavle, og folk oplevede, at deres hund blev mobbet, fordi den ingen tavle havde. Derfor blev gruppen stiftet, siger Natalia Bonde til Newsbreak.dk.

Siden var altså et fællesskab for folk, der gerne ville tale med andre om at have en hund, med eller uden stamtavle.

Lukket og lukket op igen

Det blev besværliggjort en dag, Natalia Bonde og de andre administratorer kunne se, at de havde fået besked fra Facebook.

Beskeden lød, at gruppen havde overtrådt de føromtalte fællesskabsregler. Noget Natalia Bonde og hendes medadministratorer var sikre på, at de ikke havde.

Newsbreak.dk har sidenhen spurgt Facebook om, hvorfor Facebook-siden var blevet lukket, og svaret fra Facebook var, at Facebook havde begået en fejl.

Det er ikke til at sige, hvordan fejlen blev begået. Sikkert er det, at det hold på Facebook, der holder øje med Facebook-sider, havde begået en fejl, da de lukkede Happy Dogs – Mix uden tavler-siden.

Derfor blev gruppen åbnet igen, og det vækkede stor glæde hos Natalie Bonde og hendes netværk.

Glæde og udfordringer

Stemningen i gruppen er god, og det har givet medlemmerne i Happy Dogs et stærkere sammenhold, fortæller Natalia Bonde til Newsbreak.dk.

Nyheden om, at den lille side var blevet lukket havde spredt sig hos medlemmer, der ikke var så aktive mere. De er siden vågnet op.

– Det virker som om, det lige har rusket lidt op i fællesskabet, skriver Natalia Bonde til Newsbreak.dk.

Hun fortæller, at hele historien har gjort, at der er kommet flere medlemmer til, hvilket kun er godt for en forening, der arbejder med formidling af levende hunde til levende mennesker.

Spørgsmålet er nu, om Happy Dogs i fremtiden vil være at finde på Facebook, eller om styregruppen bag vil forsøge at flytte fællesskabet fra en digital platform til en anden.

Newsbreak.dk erfarer i den forbindelse, at holdet bag Happy Dogs arbejder på, at foreningens hjemmeside bliver mere attraktiv for foreningens medlemmer at bruge som et digitalt mødelokale. For ejere af hunde med og uden stamtavler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu