ANNONCE

Facebook fjerner Trump-annoncer

18. juni 2020 22:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Trump hader Antifa. Men der er dog grænser for, hvad Facebook vil tillade.

Facebook fjerner annoncer fra præsident Donald Trumps genvalgskampagne, rapporterer CNN. Den sociale medieplatform mener, at annoncerne er i strid med gældende regler om ikke at bringe hadefulde indlæg.

Annoncerne var rettet mod, hvad Trumps kampagne kalder “farlige yderliggående venstrefløjsgrupper”. Annoncerne indeholder en rød trekant vendt på hovedet. Teksten i annoncerne opfordrer Facebooks brugere til at deltage i en underskriftsindsamling rettet mod Antifa, en løst organiseret antifascistisk bevægelse.

– Denne trekant er praktisk talt identisk med den, som det nazistiske regime anvendte til at klassificere politiske fanger i koncentrationslejre, skriver den amerikansk-jødiske lobbyorganisation Anti-Defamation Leagues leder, Jonathan Greenblatt, på Twitter.

– Anvendelse af dette symbol i angreb på politiske modstandere er stærkt krænkende, siger han.

Mod retningslinjerne

Facebook oplyser, at annoncerne strider mod selskabets retningslinjer. Facebook-annoncerne har været bragt på sider, som tilhører Trump og hans vicepræsident, Mike Pence.

– Vi har fjernet annoncerne, fordi de krænker vores politik om at bekæmpe organiseret had. Vores politik forbyder brug af en forbudt hadgruppes symbol, siger en talsperson for Facebook ifølge nyhedsbureauet AFP.

En talsmand for Trumps kampagne, Tim Murtaugh, siger i en e-mail ifølge Reuters, at den omvendte røde trekant er et symbol, som anvendes af Antifa.

– Derfor blev den inkluderet i en annonce om Antifa, siger han.

Han hævder, at Facebook selv giver brugerne mulighed for at bruge et lignende symbol, når de skriver til hinanden. Talsmanden påpeger desuden, at symbolet heller ikke er i Anti-Defamation Leagues database over hadsymboler.

Det er terror

Donald Trumps korstog mod Antifa er ikke noget nyt. For knap et år siden indledte han en kampagne med henblik på at få stemplet organisationen som en terrorgruppe. Det døde siden lidt ud, da det dengang ikke lykkedes.

Gennem den seneste tids demonstrationer, der har ledt til ildspåsættelse, statuenedrivning og angreb på politi nogle stedet, er hadet dog tændt på ny i præsidenten, der på sin private hjemmeside har lanceret underskriftsindsamlingen.

Med linjen “Stå sammen med præsident mod Antifa” indsamles navne på de menensker, der støtter præsidentens krig mod gruppen.

Ifølge hjemmesiden får han hver morgen en liste med alle de navne, der har tilmeldt sig dagen før.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu