Facebook LOL: Her skal de unge lokkes til

23. januar 2019 22:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Facebook barsler med en ny tjeneste - og den hedder for nuværende Facebook LOL.

Facebook LOL: Her skal de unge lokkes til
Facebook LOL ser ud til at blive et nyt skud på stammen i den omfattende portefølje. (Foto: Scanpix)

Facebook bløder brugere, og det er specielt de unge, der svigter det allestedsnærværende sociale medie. Det ser det nu ud til, at Facebook LOL skal sætte en stopper for.

Virksomheden bekræfter over for teknologimediet Tech Crunch, at man i skrivende stund tester Facebook LOL på en lille gruppe amerikanske high school elever. Ifølge Tech Crunch drejer det sig om 100 teenagere, der alle har underskrevet tavshedsløfter.

Facebook LOL skal samle og kuratere alle de små, sjove videoer og memes, som tjenesten oversvømmes af.

Der er dog et problem. For ifølge Tech Crunchs kilder minder tjenesten på nuværende tidspunkt mest af alt om en forælder, der prøver at være ung og hip:

“Indholdet er til tider uger gammelt, så meme-besatte teenagere kan have set det før. Efter flere år, hvor forældre har overrendt Facebook, er teenagere i høj grad blevet skeptiske og flygtet til Instagram, Snapchat og Youtube,” skriver Tech Crunch.

Facebook LOL er ikke første forsøg på at kapre de unge

Det har længe været en sten i skoen for Facebook, at man ikke kan knække koden til de helt unges interesse.

Snapchat-kopier som Poke og Slingshot har tidligere fejlet, og apps som Lifestage og TBH har heller ikke været en sællert.

Seneste skud på stammen er appen Lasso, der er en videotjeneste til korte videoer. Den blev dog kun downloadet 10.000 gange på verdensplan, de første 12 dage den var ude.

Nu håber man, at det bliver anderledes med Facebook LOL.

Hvornår – og om – Facebook LOL kommer til Danmark, er det endnu alt for tidligt at spå om. Det er ifølge Facebook stadig i et tidligt stadie, hvor der skal foregå yderligere tests.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu