Facebook offer for sofistikeret hackerangreb

16. februar 2013 01:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Facebook offer for sofistikeret hackerangreb

USA: Facebook Inc oplyser fredag, at firmaet har været udsat for en række angreb fra en uidentificeret hackergruppe. Der er dog ingen tegn på, at brugernes personlige oplysninger er blevet misbrugt, skriver Reuters.

 

»Vores sikkerhedsafdeling opdagede, at vores systemer har været udsat for et sofistikeret angreb,» skriver Facebook i en blog fredag eftermiddag.

Selskabet oplyser, at man fandt en mistænksom fil og sporede den tilbage til en medarbejders laptop. Herefter blev flere skadelige filer fundet på andre medarbejderes computere i en større undersøgelse.

Det sociale netværk, som selv oplyser, at man har over en milliard aktive brugere på verdensplan, siger, at det ikke kun var Facebook, der fik besøg af uindbudne gæster.

Også Twitter har for nylig været under angreb.

Twitter fortalte i sidste uge, at hackere havde haft adgang til omkring 250.000 brugeres konti og email adresser.

Flere store amerikanske aviser som New York Times, Washington Post og Wall Street rapporterer ligeledes om angreb.

Aviserne skriver, at hackerangrebene menes at komme fra kinesiske hackere, som er utilfredse med avisernes dækning af Kina.

Selv om Facebook siger, at ingen personlige informationer er blevet kompromitteret, kan episoden vække bekymring hos brugerne, der frygter for deres oplysninger, som ligger gemt hos det sociale netværk.

Facebook har flere gange tidligere trådt ved siden af med hensyn til firmaets håndtering af personlige oplysninger.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu