ANNONCE

Facebook-surfing kan gøre dig deprimeret

8. februar 2015 07:46 | Af: Matias Mortensen
 
Facebook-surfing kan gøre dig deprimeret
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Facebook kan gøre folk misundelige og deprimerede

En af danskernes største tidsrøvere er Facebook, men ny forskning viser, at man måske lige skal overveje, hvad man egentlig får ud af at søge rundt og tjekke ens Facebook-venner ud. Det kan nemlig være med til at gøre dig ked af det at søge rundt i dine Facebook-venners opdateringer, billeder og delinger. Ny forskning viser nemlig, at hvis man bliver misundelig af at se sine venners Facebook-liv, kan det resultere i en depression. Det skriver metro.se.

Undersøgelsen stammer fra University of Missouri i USA, og den er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Computers in Human Behavior. Undersøgelsen bygger på spørgeundersøgelser blandt 700 studerende.

Konklusionen er, at de personer, der brugte Facebook til at vurdere, hvor gode andres liv var i forhold til deres eget, havde større sandsynlighed for at være depressive.

– Facebook kan være vældig positiv for mange, men hvis man bruger det til at bedømme sine egen præstationer op mod andres, sa kan det have en negativ effekt, siger Margaret Duffy, der er professor i strategisk kommunikation og en af forskerne bag undersøgelsen.

Undersøgelsen har og ikke taget højde for, hvilke andre ting i personernes liv, der kunne være med til at gøre dem deprimerede.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu