Facebookinvestor forgylder danske IT-iværksættere

18. marts 2013 09:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Facebookinvestor forgylder danske IT-iværksættere
Billede mangler

De forstår at lægge deres formuer de rette steder. Investeringsfonden Technology Crossover Ventures, TCV, har før satset på så succesfulde opkøb som Facebook, Groupon og Netflix. Selskabet har investeringer for over 44 milliarder globalt, og for godt et år siden købte det sig ind i det danske IT-selskab Sitecore.

 

Den investering har indtil videre betydet, at fire af grundlæggerne af Sitecore har kunne sætte omkring 100 millioner kroner ind på hver deres bankkonti. Det fremgår af Sitecores nyligt offentliggjorte regnskab, hvor de seks grundlæggere, som endnu har noget at skulle have sagt i selskabet, har fået et betydeligt afkast af opkøbet, skriver Børsen mandag.

Administrerende direktør Michael Seifert deler 390 millioner kroner med tre andre stiftere; Peter W. Christensen; Thomas Kirks Albert og Ole Sas Tharne i deres fælles selskab D2 Aps. De to resterende stiftere, Jakob Christensen og Lars Fløe Nielsen får et endnu ukendt beløb, sammen med bestyrelsesformanden Stig Hølledig og en række minoritetsaktionærer.

Sitecore blev stiftet i 2001 og har siden været noget af en succeshistorie inden for udvikling af Content Management systemer. I 2012 havde Sitecore den største vækst af alle CMS-selskaber i Europa, over kæmper som Adobe og IBM, og regnskaberne viser adskillige år med vækstrater på omkring 40 procent, skriver Børsen.

Det fik investeringskæmpen TCV til at få øjnene op for Sitecore, og fire år senere i december 2011 købte amerikanerne sig ind i det danske IT-selskab.

Partnerskabet har gjort det muligt for Sitecore at købe alle underselskaber i USA og England, og derved har selskabet fået fuld kontrol over alle aktiviteter. Det kostede dog Sitecore tæt på en kvart milliard kroner, men er ifølge bestyrelsesformand Stig Hølledig en nødvendig investering for at kunne vokse endnu mere.

Og måske ender væksten ud i en børsnotering. TCV har siden 1995 hjulpet mere end 50 selskaber den vej. Den amerikanske investor har blandt andet skubbet Facebook, Expedia og Groupon ind på børsen, men partner i TCV, David Yuan, har ingen planer for, hvor Sitecore ender, men mener, at selskabet har alle muligheder for at opnå store ting i fremtiden, skriver Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu