Fædre: Godt at Olivers far nu melder sig

4. april 2012 19:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fædre: Godt at Olivers far nu melder sig
Billede mangler

Det er bedste for alle parter, at Thomas Sørensen nu vælger at melde sig selv til politiet efter at have gemt sig med sin søn.
Barnets tarv vægter højest og femårige Oliver har brug for ro efter en turbulent tid, mener Foreningen Far, der kæmper for fædres rettigheder i sager om forældremyndighed.
“Det er fornuftigt set ud fra Olivers synspunkt. Han skal jo ikke lide under denne situation, han skal lege og gå i børnehave. Og vi kan heller ikke have i et retssamfund, at en far, der har retten på sin side skal gemme sig,” siger talsmand for Foreningen Far, Lars Hansen, til Newspaq.
40-årige Thomas Sørensen bortførte i går sin søn fra sin østrigske ekskone i byen Graz i Østrig. Det skete efter halvandet års tovtrækkeri, hvor østrigske myndigheder trods international lovgivning ikke ville udlevere Oliver.
Lars Hansen mener, at Østrig har opført sig meget dårligt i denne sag.
“Det der er det groteske her er, at Østrig jo er en EU-land. Østrig har underskrevet har lovgivningen, der betyder, at afgørelsen truffet i Danmark er afgørende. Det er en skandale, at det kan tage halvandet år, når vi taler om et EU-land. Det er noget andet, hvis vi for eksempel taler om Syrien,” siger han og raser over politikerens ageren i denne sag.
Foreningen Far støtter de politiske tiltag for at oprette en taskforce, der skal sikre hurtigere behandling i disse sager.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu