ANNONCE

Fængselsbetjent skal nu selv ruske tremmer

28. maj 2020 13:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En 49-årig mandlig fængselsbetjent er torsdag blevet idømt et års ubetinget fængsel for at have modtaget flere tusinde kroner fra en indsat i Aarhus Arrest mod til gengæld at smugle hash og telefoner ind til ham.

Fængselsbetjent skal nu selv ruske tremmer
Arkivfoto.

Den 49-årige blev dømt for i tre tilfælde i oktober og november sidste år at have taget imod pakker og poser, som blev smidt ind over muren til arresten, hvorefter han afleverede dem til den 27-årige mand, der sad fængslet.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den fjerde gang, der kom en pakke, stod politiet klar, og den 49-årige blev anholdt.

I Retten i Aarhus erkendte den 49-årige, at havde modtaget kontanter af den indsatte, men forklarede, at han følte sig truet til at gøre, hvad den 27-årige bad ham om.

Den forklaring fik dog ikke indflydelse på dommen.

– Det er helt essentielt, at man i et retssamfund kan stole på, at politi og fængselsansatte ikke lader sig bestikke af kriminelle. Derfor synes jeg, det er en vigtig dom, som sender et signal om, at retten ser med stor alvor på den type kriminalitet, siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

Taget på fersk gerning

Det var kildeoplysninger, der førte Østjyllands Politi på sporet af den 49-årige, som blev taget på fersk gerning, da han i december endnu en gang havde aftalt et tidspunkt med den indsatte, hvor nogle ukendte personer ville smide en pakke over muren.

Fængselsbetjenten sørgede for, at han var alene ved muren på det aftalte tidspunkt, men denne gang, blev han overrasket af politiet, som forpurrede leveringen.

Under en ransagning af fængselsbetjentens hjem fandt politiet 37.000 kroner i kontanter, og de penge besluttede retten skulle konfiskeres, da det sandsynligvis er bestikkelsespenge.

Den 27-årige indsatte er også sigtet i sagen, ligesom en af de mænd, der smed pakkerne over muren, er blevet sigtet.

Den 49-årige modtog dommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu