Fængselsinspektør afviser systematisk isolation af fanger

23. januar 2013 10:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fængselsinspektør afviser systematisk isolation af fanger
Billede mangler

De sultestrejkende indsatte på den særlige flugtsikre afdeling i Statsfængslet Østjylland har politianmeldt fængslet for mishandling og manglende mulighed for beskæftigelse.

 

Ifølge fangerne advokat, Claus Bonnez, har de ikke mulighed for meningsfuld beskæftigelse, fordi de er isoleret på afdelingen store dele af døgnet, skriver Radio24syv. Og det strider mod danske og torturkomiteens regler. Men fængslet afviser.

– At de holdes systematisk isoleret, er ikke korrekt. Alle, der er på afdeling E, tilbydes arbejde, og de kommer ud på arbejde, siger Jørgen Bang til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at flere af de indsatte i øjeblikket har nedlagt arbejdet, ligesom de sultestrejker i protest mod de manglende rutiner og tilstandene på afdelingen.

Anmeldelsen er endnu ikke rullet ind hos fængslets ansatte, så fængselsinspektør Jørgen Bang kender ikke ordlyden. Derfor kan han heller ikke sige noget om konkrete detaljer.

– Jeg vil ikke gå for vidt på nuværende tidspunkt, for vi må forholde os til den konkrete anmeldelse, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Dermed tager han heller ikke stilling til anden del af anmeldelsen, som ifølge Radio24syv går på mishandling ved blandt andet rutinemæssig kropsvisitation. Fængslet er dog klar til at »beskrive, hvad der sker« både for politiet og pressen, når retningslinjerne skal gennemgås i forbindelse med anmeldelsen, forsikrer Jørgen Bang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu