Fængslet i Bahrain: Amnesty frygter for danske Abdulhadi al-Khawajas liv

19. marts 2012 18:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fængslet i Bahrain: Amnesty frygter for danske Abdulhadi al-Khawajas liv
Billede mangler

Den fængslede dansker i Bahrain, Abdulhadi al-Khawaja, har nu sultestrejket i 40 dage.
 
Han er efterhånden så svag og afkræftet, at han ikke kan stå op, når han beder i sin celle. Alligevel afviser han lægebehandling og vand.
 
Den danske aktivist Abdulhadi al-Khawaja, der sidder fængslet i Bahrain, er efterhånden så medtaget af sin sultestrejke, at menneskerettighedsorganisationer frygter for hans liv og helbred.
 
Det er 40 dage siden, den danske statsborger startede sin sultestrejke i protest mod den livstidsdom, han har fået for at opfordre til protester under Det Arabiske Forår.
 
Amnesty International kommer nu med en appel til udenrigsminister Villy Søvndal om at mødes med Bahrains konge for at hjælpe den sultende fange.
“Vi mener, at udenrigsministeriet har gjort en hel del for at skabe et gennembrud i sagen, men efter en 40-dages sultestrejke er hans liv på spil, så vi er nødt til at komme igennem til Bahrain snart,” siger Ole Hoff Lund fra Amnesty International Danmark til The Copenhagen Post.
 
Villy Søvndal har gentagne gange forsøgt at komme i dialog med myndighederne i Bahrain, blandt andet efter det kom frem, at danskeren har været udsat for tortur og seksuelt misbrug.
 
Foreløbig har myndighederne i Bahrain dog ignoreret den danske udenrigsminister. De har endnu ikke fastsat en dato for, hvornår aktivistens appelsag kommer for retten.
 
Abdulhadi al-Khawaja, der har været dansk statsborger siden 1990’erne, har foreløbig tabt sig 14 kilo som følge af sultestrejken.
Kilde: The Copenhagen Post.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu