ANNONCE

Fængslet: Tre nægter drab på teenager

7. februar 2019 18:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Tre mænd nægter sig skyldige i overfald på gaden i København tidligt om morgenen 1. januar.

Fængslet: Tre nægter drab på teenager
Under et slagsmål i Gothersgade nytårsmorgen blev fire mænd stukket med kniv. En blev dræbt og en anden var i livsfare. Torsdag er fire mænd blevet varetægtsfængslet, sigtet for drab, drabsforsøg og grov vold. Foto: Mathias øgendal/Scanpix

Et overfald med kniv nytårsnat på gaden i København kostede ikke bare en 19-årig mand livet. Også tre andre blev stukket ved episoden, mener politiet.

Torsdag er fire mænd i alderen 18-28 år i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for drab, drabsforsøg og grov vold mod i alt fire mænd.

Overfaldene blev begået med ved firetiden 1. januar på Borgergade midt i København. Den dræbte var Lorenz Matras. Det var hans første bytur i København, fortalte hans mor forleden til Ekstra Bladet.

Datter med sut i munden

Tre af mændene blev anholdt onsdag formiddag. For at overholde grundlovens bestemmelse om, at man skal stilles for en dommer senest 24 timer efter anholdelse, blev de præsenteret for sigtelserne torsdag formiddag.

Et par familiemedlemmer til den ene var mødt op i retslokalet. Den sigtede, der var iført sort Adidas-tøj, vendte sig flere gange rundt i stolen for at se på første række på tilhørerpladserne. Her sad en mor og hendes lille datter, der havde sut i munden. Også et gråhåret familiemedlem var dukket op.

Senere på dagen blev de tre sammen med en fjerde anholdt fremstillet i et egentligt grundlovsforhør, hvor de blev udspurgt om episoden. De nægter sig alle skyldige.

Navneforbud

Dommeren besluttede, at alle fire skal beskyttes af navneforbud.

Tre af mændene er tyrkiske statsborgere, mens den sidste har dansk statsborgerskab, har Københavns Politi oplyst.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det er uvist, hvorfor politiet mener, at de er skyldige, ligesom deres forklaringer ikke er kendt.

Det har tidligere været fremme, at drabet og volden blev begået i forbindelse med et skænderi mellem to grupper ved Gothersgade og Borgergade.

Omkring klokken fire om morgenen opstår der højtlydte uoverensstemmelser mellem to grupper unge mænd, hvilket fører til knivdrabet på den 19-årige mand. Tre af hans venner, alle 20 år gamle, bliver såret i samme angreb. De blev hurtigt meldt uden for livsfare.

De unge mænd har først befundet sig foran 7-Eleven i Gothersgade, hvor de kommer op og skændes højlydt. De bevæger sig så et kort stykke ind i Borgergade, hvor selve knivoverfaldet sker foran en restaurant i nummer 2.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu