Fænomenal NBA-spillers popularitet har toppet

2. marts 2012 14:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fænomenal NBA-spillers popularitet har toppet
Billede mangler

Amerikanske basketball-fans har i ugevis været på den anden ende af begejstring.
En ung, upåagtet, ydmyg og ikke mindst kinesisk basketballspiller greb nemlig den chance, basketballklubben New York Knicks tilbød ham i februar, og er blevet en af de største sportssensationer i nyere tid i den sportsgale nation.
For første gang siden eventyret startede, er tv-tallene dog faldet med 15 pct. og New Knicks må nøjes med at have tre gange så mange seere i forhold til tiden før basketballspilleren Jeremy Lin tog USA med storm.
For dem, som ikke har været med på Lin-bølgen, tilbyder vi her et hurtigt overblik.
Jeremy Lin, som helt uhørt for en NBA-spiller er uddannet fra eliteuniversitetet Harvard, blev i halvandet år betragtet som en ganske middelmådig spiller, men da en af kollegaerne på New York Knicks blev skadet i, trådte Jeremy Lin fra bænken ind på forsiden af enhver sportssamtale.
Lin startede for Knicks den 4. februar i en kamp mod New Jersey Nets og var med det samme et hit. Knicks vandt kampen, efter Lin havde udspillet alt og alle med 25 point, fem rebounds og syv assists.
Dermed startede en spektakulær række af præstationer, som inden for en måned placerede den 24-årige atlet på forsiden af både Time Magazine og Sports Illustrated.
I de næste tre kampe scorede han 20, 23 og uhørte 38 point mod selveste LA Lakers og de amerikanske medier – og især det amerikansk-asiatiske miljø – tog Jeremy Lin sig til ham som en helt.
Da Lin scorede 20 point i næste kamp, blev han den første NBA-spiller i historien, som har scoret mere end 20 point og lavet mere end syv assists i hver enkelt af sine første fem kampe.
Kampen mod Toronto Raptors, hvor Lin scorede de afgørende point i allersidste sekund er et af højdepunkterne i hans korte Knicks-karriere.
Med Lin på holdet eksploderede Knicks tv-seertal og blev mere end tredoblet og billetpriserne steg fra 117 dollars til at koste op til 769 dollars hos billethajerne.
Ud af 12 kampe med Lin på holdet har Knicks, som kom dårligt fra start i NBA-grundspillet, vundet ni gange og betragtes nu af flere sportskommentatorer som en outsider til at vinde mesterskabet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu