Færre boliger sættes til salg – udbudspriser stabiliserer sig

12. juli 2012 09:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Færre boliger sættes til salg – udbudspriser stabiliserer sig
Billede mangler

Der kommer færre boliger til salg på det hårdt trængte boligmarked viser tal fra realkreditrådet – samtidig har udbudspriserne stabiliseret sig.
 
64.215 ejerboliger var til salg på internettet i juni måned i år. Det er 6753 færre end på samme tid sidste år viser nye tal fra Realkreditrådets seneste boligudbudsstatistik. Men trods de færre nye boliger på markedet er boligudbuddet stadig historisk højt.
 
– Det er parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder, der har bidraget mest til det faldende boligudbud det seneste år. Den primære årsag er, at der sættes få nye boliger til salg. Men selvom der i dag står færre parcel- og rækkehuse til salg, er udbuddet stadig stort i historisk sammenhæng. For ejerlejligheder har det faldende udbud derimod bragt antallet af ejerlejligheder til salg et stykke under sit historiske gennemsnit. Med andre ord har familier på jagt efter en ejerlejlighed ikke længere så meget at vælge imellem, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.
Lidt godt nyt er der dog at hente for boligejere, der gerne vil af med deres bolig. For ifølge Realkreditrådet så har udbudspriserne stoppet deres fald og har stabiliseret sig en smule.
 
– Selvom ejerboliger står til salg til lavere priser end for et år siden, er det tredje måned i træk, at udbudsprisen på ejerlejligheder er en smule højere end i den forgangne måned. Det er samtidig første gang i ca. halvandet år, at huspriserne ikke er faldet i forhold til måneden forinden. Tallene dækker dog over betydelige regionale forskelle. Man skal være varsom med at tolke på få måneders observationer, men vi ser så småt en tendens til mere stabile udbudspriser, siger Jan Knøsgaard.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu