Færre børn og unge begår kriminalitet

12. marts 2013 10:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Færre børn og unge begår kriminalitet
Billede mangler

Stadig flere børn og unge inden for de danske grænser holder sig fra at bryde ind i huse, true sig til penge eller lave overfald.

 

Foreløbige tal i en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor viser, at den positive tendens med et markant fald i antallet af mistanker eller sigtelser mod 10-17-årige siden 2006 også fortsatte i 2012.

Bedst ser det ud blandt de 10-14-årige, hvor mistankerne og sigtelserne er faldet med 61 procent siden 2006, mens tallet for de 15-17-årige i samme periode ligger på 36 procent.

»Ungdomskriminalitet er et vigtigt indsatsområde for regeringen. Faldet i børne- og ungdomskriminalitet er værd at glæde sig over, men udviklingen skal fortsætte, og derfor overvejer social- og integrationsministeren og jeg for tiden nye muligheder for at sætte ind over for unge, der udviser asocial adfærd,« siger justitsminister Morten Bødskov (S).

I Justitsministeriets årlige rapport viser det sig mere konkret, at blandt andet antallet af indbrud begået af unge under 18 år er faldet med 375 tilfælde det seneste år. Og i stort set alle andre kriminalitetstyper er faldet også tydeligt.

På et område, butikstyverier, går udviklingen dog den forkerte vej, for her er der sket en stigning i 2012.

Rapporten bygger på data fra Rigspolitiet om straffelovsovertrædelser begået af unge under 18 år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu