Færre job i det private

14. februar 2013 09:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Færre job i det private
Billede mangler

Når industrien halter og eksporten går ned, bliver det sværere for danskerne at få nyt job. Nye tal fra Danmarks Statistik bekræfter endnu engang den sammenhæng.

Ifølge Danmarks Statistik faldt beskæftigelsen herhjemme med cirka 3.000 personer fra tredje til fjerde kvartal. Det var først og fremmest i den private sektor, at der var færre job.

Nedgangen ligger i tråd med, at tal for både industriproduktionen og eksporten i sidste uge pegede på, at den danske økonomi var ramt af tilbagegang i slutningen af sidste år. Det er nu sjette kvartal i træk, at beskæftigelsen går ned.

Dagens tal står dog i kontrast til arbejdskraftundersøgelsen, der kom i går. Denne viste et fald i ledigheden på 3.000 personer, og derved den laveste arbejdsløshed i tre år.

De to statistikker er ikke opgjort på samme måde, men blandt andet Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, peger på, at arbejdsløshedstallene ikke tegner det sande billede af krisens omfang i den danske økonomi.

»Vækstudsigterne peger på yderligere jobtab, men visse brancher, som ”erhvervsservice har dog vist tegn på bedring det seneste år. Samtidig kan den lavere inflation være med til at holde hånden under det private forbrug,« siger senioranalytiker i AE, Erik Bjørsted.

Danske Bank mener, at 2013 vil byde på yderligere fald i beskæftigelsen og stigning i arbejdsløsheden.

»Det er vores forventning, at vi skal kigge et stykke ind i 2014 væksten vil være høj nok til at sikre bedring på arbejdsmarkedet,« siger økonom i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu