ANNONCE

Færre julegaver med gys, mord og mystik under juletræet

19. december 2011 07:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Færre julegaver med gys, mord og mystik under juletræet
Billede mangler

Kun syv ud af de 20 mest solgte romaner er krimier.
 
Er du glad for mord, mystik og krimi i bogform, så kan juleaften godt blive en lille skuffelse.
 
Der kommer nemlig til at ligge færre krimier under juletræet, skriver Kristeligt Dagblad.
 
Bogkæden Arnold Busck oplyser, at i år er blot syv ud af de 20 mest solgte romaner krimier, hvilket er en markant nedgang i forhold til sidste år, hvor 12 ud af 20 romaner gerne indeholdt en morder og en vaks betjent.
 
Læserne orienterer sig i stedet mod bøger om egnshistorie og identitetsudfordrende litteratur, fortæller kommunikationsansvarlig i Arnold Busck, Andreas Nordkild Poulsen, til Kristeligt Dagblad.
“Tiden er til fordybelse, de store linjer og de store fortællinger, der ofte berører eksistentielle spørgsmål,” siger Andreas Nordkild Poulsen og peger på faglitteraturen som et andet eksempel på den samme udvikling.
 
“Egnsfortællinger sælger utroligt godt i år. Hans Edvard Nørregård-Nielsens store bog om Limfjorden har endda overhale brødrene Prices kogebøger. Og vi ser i det hele taget en tendens til, at vores bogkøbere bevæger sig væk fra de kulørte og hurtige historier,” siger Andreas Nordkild Poulsen.
 
Købernes nye interesse hænger sammen med, at krimier har domineret hylderne i nogle år, og der derfor er vokset et ny behov frem, mener direktør for forlaget People’s Press, Jakob Kvist.
“Der kan være et behov for, at posen bliver rystet lidt. Med finanskrisen har der måske også meldt sig en større eftertænksomhed blandt læserne, og det kan blandt andet udmønte sig i justerede læsevaner,” siger han til avisen.
Kilde: Kristeligt Dagblad

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu