Færre kanyler på Københavns gader

30. januar 2013 13:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Færre kanyler på Københavns gader
Billede mangler

I september 2012 blev der hver eneste dag indsamlet 3,7 kilo narkorelateret affald – sprøjter, kanyler, blodige klude med mere – på Vesterbro i København, hvor størstedelen af hovedstadens stofmisbrugere holder til.

 

I december var mængden af affald indsamlet af Københavns Kommune faldet til 1,6 kilo i gennemsnit pr. dag, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Forskellen skyldes ifølge kommunen det fixerum, som åbnede i oktober på Vesterbro. Her kan narkomanerne tage deres hårde stoffer under ordnede forhold, så de slipper for at fixe i baggårde og på gaden, og fra politisk side tøver man ikke med at betegne rummet som en succes.

– Jeg er rigtig glad for, at stofindtagelsesrummet kan tilbyde trygge og sanitære rammer for en meget udsat befolkningsgruppe. Det har allerede vist sig at være en stor succes, som har haft en positiv effekt – både for narkomanerne på Vesterbro og for de øvrige beboere i bydelen, som oplever mindre kaos i gadebilledet, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen.

Samme melding lyder fra socialborgmester Mikkel Warming (Ø).

– Beboere og besøgende i København høster allerede nu frugterne af stofindtagelsesrummet. De nyeste tal viser, at der er langt færre kanyler i vores gader. Samtidig har stofindtagelsesrummet reddet liv og givet stofmisbrugerne mere sundhed og et mere værdigt liv, siger han.

Fixerummet åbnede 1. oktober, og frem til årsskiftet er der registreret 642 individuelle brugere af rummet. Københavns Kommune planlægger at åbne endnu et stofindtagelsesrum på Vesterbro.

– Og så skal resten af landet med, siger socialborgmester Mikkel Warming.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu