ANNONCE

Færre sigtelser for overgreb på børn

16. august 2012 03:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Færre sigtelser for overgreb på børn
Billede mangler

På trods af at kommunerne, politiet og Socialministeriet har skærpet fokus på seksuelt misbrug af børn efter en række grove sager, er der sket et markant fald i antallet af sigtelser, som politiet rejser om børnemisbrug. Det viser tal fra Rigspolitiet.
I 2010 blev der i alt rejst 476 sigtelser. I 2011 faldt tallet til 383. Sigtelser for samleje med børn under 15 år er gået fra 146 i 2009 over 160 i 2010 til 117 sidste år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Tallene vækker forundring hos flere fagfolk.
– Min fornemmelse har været, at vi fik flere anmeldelser, så en dybere forklaring på at antallet falder, kan jeg ikke give. Man er nødt til at se på den enkelte sag for at finde en forklaring.
– Dog kan det handle om, at vi er blevet bedre til at se, hvornår der er en sag og baggrund for at rejse en sigtelse, siger politiinspektør Per Heide Sørensen, Midt- og Vestsjællands Politi.
Han står i spidsen for et samarbejde på området mellem kommuner og politiet på Vestsjælland.
I Kommunernes Landsforening (KL) håber formanden for børne- og kulturudvalget på, at udviklingen hænger sammen med, at der er større fokus på området efter de senere års alvorlige misbrugssager.
– Jeg håber, at faldet i sigtelser skyldes, at kommunerne er blevet hurtigere til at gribe ind i tide og dermed undgå, at børn bliver misbrugt seksuelt, siger Jane Findahl (SF) til avisen.
Formanden for Børns Vilkår, Peter Albæk, mener, at faldet i antallet af sigtelser skyldes, at der er mere kontrol med de mennesker, der arbejder med børn i kommunerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu