Færre unge i job

20. februar 2013 10:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Færre unge i job
Billede mangler

De unge har sværere ved at få job. Deres tilknytning til arbejdsmarkedet er løsere i dag end den var for fem år siden. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Heri regnes unge for værende danskere under 25 år, og deres beskæftigelsesfrekvens er dykket fra 65,5 pct. i 2007 til 55,1 pct. i 2012.

I samme perioden er ledigheden blandt de unge blevet fordoblet. På den resterende del af arbejdsmarkedet har der også været et dyk i beskæftigelsen, men ikke i nær samme grad.

BRFkredit påpeger, at vi derfor har et problem med ungdomsledigheden, vi skal have løst, hvis vi ikke skal tabe en hel generation på gulvet.

Situationen bliver yderligere skærpet af, at de nuværende ungdomsårgange er meget små. Derfor har vi ikke råd til at alt for mange går rundt uden for arbejdsmarkedet.

I tallene fra Danmarks Statistik er der dog også et lyspunkt. Den såkaldte erhvervsfrekvens har nemlig været på vej ned.

Det er et tegn på, at flere unge tager en uddannelse uden at have et arbejde ved siden af. Det er godt nyt for regeringen, fordi de alt andet lige vil betyde, at de unge kommer hurtigere gennem deres uddannelser.

»Vi må have en formodning om, at jo mere tid, man bruger på at studere, desto større er sandsynligheden for, at man kommer hurtigt igennem. Sådan behøver det ikke at være for alle, men sådan er det nok for de fleste trods alt,« siger seniorøkonom i BRFkredit, Mikkel Høegh.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu