Fagbevægelse ønsker afgiftslettelser

17. februar 2013 23:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fagbevægelse ønsker afgiftslettelser
Billede mangler

Fjern de afgifter, der forringer dansk erhvervslivs konkurrenceevne i forhold til udenlandske virksomheder. Sådan lyder opfordringen fra LO og en række fagforbund for privatansatte til regeringen, der har varslet en jobskabelsespakke i begyndelsen af marts, skriver Ugebrevet A4.

 

Dermed er der opbakning fra fagbevægelsen til kravet fra erhvervslivet om at sænke skatter og afgifter til et niveau, hvor virksomhederne kan konkurrere med udlandet. Kravet blev fremsat af blandt andre topcheferne for en række store danske virksomheder, som Politiken i sidste uge havde bedt om at prioritere deres ønsker til det regeringsudspil, som på skift kaldes vækstpakke, jobskabelsespakke og konkurrenceevnepakke.

For dansk konkurrenceevne er svækket af uhensigtsmæssige skatter og afgifter, og det rammer lønmodtagerne i form af manglende job, påpeger formand for Dansk Metal Claus Jensen.

»Der er jo en lang række afgifter – energiafgifter især – og jeg tror, man skal bruge en tættekam til at finde dem, der generer den eksporterende del af industrien og så lempe på dem,« siger han til Ugebrevet A4.

Claus Jensen bakkes op af formandskollegaen i Næringsforbundet NNF, Ole Wehlast, der foreslår stop for afgifter hele vejen rundt i industrien, indtil man har fundet ud af, om afgifterne ligger de rigtige steder.

»På fødevareområdet har vi afgifter, som er åbenlyst åndssvage og decideret konkurrenceforvridende. Det gælder øl, sodavand, chokolade og sukker. Man må hellere lægge en femmer ekstra på en pakke cigaretter, som ikke er konkurrenceforvridende, end på dét, som vores virksomheder går og konkurrerer med udenlandske virksomheder på i det daglige,« siger Ole Wehlast.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu