Fagbevægelsen er skuffet over regeringen

26. april 2012 08:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fagbevægelsen er skuffet over regeringen
Billede mangler

Kort tid før de højt profilerede trepartsforhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter skal begynde, er tilliden mellem regeringen og fagbevægelsen stærkt svækket. Det skriver Politiken torsdag.
Sidste torsdag mødtes statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og finansminister Bjarne Corydon (S) med toppen af fagbevægelsen – den daglige ledelse af LO.
Mødet blev dog så tilspidset, at Thorning måtte true med, at trepartsforhandlingerne risikerer slet ikke at blive til noget.
FOA’s formand, Dennis Kristensen, fortæller til Politiken, at Helle Thorning på mødet sagde, at regeringen ikke ville “gå planken ud”, hvis der opstår for megen usikkerhed om fagbevægelsens støtte.
– Hvis ikke de har et rimelig klart billede af, at der kan laves en aftale, som opfylder det, der står i regeringsgrundlaget, kan det være, de skrotter tanken om at lave en trepartsaftale, siger Dennis Kristensen til Politiken.
Finansministeren vil da heller ikke give garantier.
– Det er klart, at vi tager ikke en trepartsaftale for givet, siger Bjarne Corydon til Politiken.
Flere forbundsformænd havde forventet, at Thorning ville give et tilsagn om, at de får indflydelse på, hvordan man fordeler de fire milliarder kroner, som aftalen skal skaffe blandt andet ved, at lønmodtagerne skal arbejde mere.
Og de ville høre fra regeringslederens mund, hvad arbejdsgivernes betaling bliver.
– Før den kommer på bordet, har jeg rigtig svært ved at se, at der kan blive nogen som helst reelle forhandlinger, siger Max Meyer, formand for Blik & Rør.
Ifølge en ekspert i arbejdsmarkedsforhold er der stor mistillid mellem parterne.
– Fagbevægelsen er dybt frustreret over, at der ikke er sket noget for længst. Det tyder på, at det samarbejde, som skulle være en fordel for regeringen, hænger i laser, siger professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til avisen.
/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu