Fagbevægelsen roser jobskabelse i 2020-plan

8. maj 2012 18:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fagbevægelsen roser jobskabelse i 2020-plan
Billede mangler

Regeringen vil øremærke seks milliarder kroner til initiativer, der skal skabe 180.000 nye arbejdspladser frem til 2020.
Det fremgår af den 2020-plan, som regeringen fremsatte tirsdag.
Pengene skal gå til vækst, beskæftigelse, uddannelse, grøn omstilling og offentlig velfærd, som tilsammen skal øge beskæftigelsen i de kommende ni år.
Hos LO er der ros til regeringens fremtidsplaner.
– Som udgangspunkt er det meget fornuftigt, at man satser på to ben, nemlig en række vækstinitiativer og på den anden side en meget stor satsning på uddannelse af både de unge og opkvalificering af de unge. Det er vigtigt, fordi både væksten og uddannelsen af arbejdsstyrken er det, der skal skabe arbejdspladser, siger cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen
Hos FOA kalder forbundsformanden ambitionerne i 2020-planen for “fine”. Men han bekymrer sig for vækstrammen for den offentlige sektor på 0,8 procent. Det er ikke nok – og betyder formentlig nye nedskæringer, vurderer Dennis Kristensen.
– Det var vel også derfor, at S og SF oprindelig foreslog en vækstramme for det offentlige på 1,4 procent i Fair Løsning som et svar på de 0,8 procent fra den gamle regerings genopretningsplan. Nu får vi så igen medicinen fra genopretningsplanen, og den har ikke været behagelig. I 2010 og 2011 mistede vi 30.000 arbejdspladser i kommuner og regioner, siger han.
Hos HK melder formand Kim Simonsen sig klar til trepartsforhandlinger mellem lønmodtagerne, arbejdsgiverne og regeringen. Hovedtemaerne i 2020-planen er fornuftige, mener han.
– Det glæder mig, at de unge får så stor en plads i planen med bl.a. uddannelsesgaranti. Og det glæder mig, at vi i trepartsforhandlingerne skal finde en måde at skaffe både uddannelse til både ufaglærte og faglærte, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu