Fagbevægelsen støtter uddannelseskrav

25. februar 2013 17:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fagbevægelsen støtter uddannelseskrav
Billede mangler

Mens erhvervslivets organisationer mener, at regeringens kontanthjælpsreform lider af væsentlige mangler, er der anderledes positive ord fra lønmodtagernes side.

 

Både FTF og LO roser reformudspillet, som blandt andet går ud på at presse unge kontanthjælpsmodtagere til at tage en uddannelse. Det har aldrig været meningen, at mennesker skal have varig kontanthjælp, understreger LO-sekretær Marie-Louise Knuppert.

»Vi skal væk fra passiv forsørgelse og i stedet fokusere på en aktiv indsats. Især når det kommer til vores unge mennesker. Vi skal sikre os, at så mange unge som muligt får en kompetencegivende uddannelse, såfremt de er i stand til det. Det vil sikre dem en fremtid i beskæftigelse,« siger hun.

FTF-formand Bente Sorgenfrey mener også, det er rimeligt, at uddannelsesparate unge bliver tvunget til at tage en uddannelse. Vejen til arbejde går gennem uddannelse, mener hun, men påpeger samtidig, at der er brug for at udvikle de nuværende uddannelsesmuligheder.

»Vi bliver nødt til at se på kvaliteten af de uddannelsestilbud, der findes til de svageste unge i dag, så det sikres, at de kan gennemføre en uddannelse. Måske er der behov for at udvikle en helt ny type voksenuddannelse,« siger Bente Sorgenfrey.

Hun er til gengæld skeptisk over for regeringens forslag om at sænke de unges kontanthjælp til SU-niveau for at presse dem til at gå i gang med en uddannelse. Ifølge FTF bør unge forsat få almindelig kontanthjælp, så de har et rimeligt forsørgelsesgrundlag, inden de begynder at få SU og mulighed for at tage studielån.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu