Fagbosser vil forhandle trepartsindhold igen

12. juni 2012 12:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fagbosser vil forhandle trepartsindhold igen
Billede mangler

Tømmermændende ovenpå de sammenbrudte forhandlinger i mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, ser nu ud til at indtræffe i LO’s hovedkvarter på Islands Brygge i København.
Her mødes LO-formand Harald Børsting, Dansk Metals forbundsformand Thorkild E. Jensen, 3F’s formand Poul Erik Skov Christensen og en håndfuld andre forbundsformænd, skriver A4.
Hovedpunktet for mødet i LO’s daglige ledelse er trepartsforhandlingernes indhold, der aldrig blev løst, efter finansminister Bjarne Corydon (S) trak stikket i fredags.
Forbundsformand for HK Danmark Kim Simonsen er blandt de fagbundsformænd, der gerne vil tilbage til forhandlingsbordet.
Det samme ønsker Poul Erik Skov Christensen, der ifølge A4 vil gøre alt for at få genforhandlet de centrale emner, der var en del af trepartsforhandlingerne, men anderkender, at det bliver svært.
– Der er jo ikke noget forhandlingsbord nu. Men emnerne er jo stadig væk lige vigtige, og vi vil gøre alt for at påvirke de konkrete forhandlingsforløb, der kan gavne vores medlemmer, siger han og fremhæver social dumping, arbejdsmiljø og uddannelsesløft til de ufaglærte, som områder, hvor de gerne ville gøre mere.
Blandt forbundsformændende har de fleste den opfattelse, at regeringen aflyste forhandlingerne for hurtigt.
Kim Christensen fra HK mener dog, at det er forsimplet.
-Der er ikke nogen, der har hovedansvaret for at udløse den her krise. Vi er også medansvarlige i fagbevægelsen.
Poul Erik Skov Christensen slå fast, at LO-forbundene skal forsøge at påvirke alt det, de kan.
– Og så tror jeg ellers, at vi lige skal trække vejret hen over sommeren, inden vi begynder at sætte nye store skibe i søen, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu