Fagforbund før trepart: Drop deltid

27. februar 2012 09:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fagforbund før trepart: Drop deltid
Billede mangler

Regeringen og arbejdsmarkedets parter skal finde 20.000 ekstra job ved de kommende trepartsforhandlinger.
Og det kan ske ved at få langt flere offentligt ansatte til at arbejde på fuld tid. Det mener fagforbundene Dansk Metal og 3F.
Det skriver Berlingske. Med forslaget puster de to forbund støvet af S og SF’s eget forslag i Fair Løsning, hvor de fuldtidsansatte var tænkt som en måde at finansiere planen på.
“Vi har et stort uudnyttet potentiale for at få flere på fuld tid i kommunerne og regionerne. Det vil frigive nogle flere hænder til det private arbejdsmarked og i det hele taget skabe mere fleksibilitet på arbejdsmarkedet” siger cheføkonom i Dansk Metal, Allan Lyngsø Madsen, til Berlingske.
Men direktør i SFI og tidligere formand for Arbejdsmarkedskommissionen Jørgen Søndergaard kræver mener, at forslaget kræver et element af tvang for at blive realiseret.
“I teorien er ideen god, men vi ved fra undersøgelser, at i praksis ønsker meget få at ændre på deres nuværende arbejdstid. Den eneste gulerod kunne være muligheden for at tjene lidt mere, når der ikke er udsigt til lønstigninger i det offentlige,” siger han til Berlingske.
Hverken regeringspartierne eller LO vil udtale sig om de kommende trepartsforhandlinger. I regeringsgrundlaget er det indskrevet, at forhandlingerne skal fremskaffe 20.000 job, der svarer til en gevinst på statsbudgettet på fire milliarder kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu