Faglig konflikt truer landets studenter

6. februar 2013 21:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Faglig konflikt truer landets studenter
Billede mangler

Landets 3.G.ere risikerer, at deres studentereksamen bliver udsat, hvis konflikten mellem gymnasielærerne og Finansministeriet munder ud i strejker eller lockout i løbet af april og maj, skriver TV2 Nord.

 

Det er et scenarium, som naturligvis påvirker gymnasieeleverne dybt, forklarer elevrådsformand Alexander Emil Kaspersen fra Aalborg Katedralskole.

– På årgangen kan man mærke, at der er utrolig stor oprørskhed omkring det her. Vi bruger også undervisningstimer til at snakke om den her konflikt, fordi der er mange af eleverne, som ikke ved, hvad der skal ske, siger han til TV2 Nord.

Ifølge TV-kanalen er der forlydender fremme om, at Finansministeriet skulle have politisk opbakning til en lockout, hvis ikke parterne når til enighed. Gymnasieskolernes Lærerforening, GL, skulle dog ikke være i færd med at planlægge strejker.

Gymnasielærerne og Finansministeriet er blandt andet uenige om ændringer af arbejdstid og aftaleret, og de hidtidige forhandlinger har ikke resulteret i en løsning om en ny overenskomst. Den nuværende udløber den 31. marts i år.

Torsdag og hen over weekenden fortsætter forhandlingerne i Finansministeriet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu