Faglige forbund demonstrerede foran Forligsinstitutionen

11. marts 2013 11:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Faglige forbund demonstrerede foran Forligsinstitutionen
Billede mangler

Klokken 10 mandag blev forhandlingerne om lærernes overenskomst genoptaget. Til lyden af klapsavler og kampråb rettet mod Kommunernes Landsforenings (KL) chefforhandler, Michael Ziegler, kunne Danmarks Lærerforenings (DLF) formand, Anders Bondo Christensen, gå ind til overenskomstforhandlingerne.

 

»De andre foreninger ved godt, at nu er det lærerne denne gang, næste gang kan det være dem, der kommer under kniven, havde jeg nær sagt,« siger han og henviser til, at en folkeskolereform er afhængig af lærernes overenskomst, og at andre organisationer kan komme til at stå i en lignende situation.

Medlemmer fra Dansk Sygeplejeråd og kabinepersonalets fagforening (CAU), der organiserer 1.500 ansatte i SAS, var også mødt op. Sidstnævnte havde med basser til alle.

»Vi er her for at vise sympati med lærerne. Men også for at slå et slag for den danske model, der er under pres fra politikere, der blander sig i forhandlingerne,« siger formand for CAU, Helge Thuesen, der selv oplevede politisk pres fra finansminister Bjarne Corydon (S) under forhandlingerne mellem ledelsen i det skandinaviske flyselskab og kabinepersonalet. Finansministeren sendte en SMS til Helge Thuesen, der advarede om konsekvensen, hvis SAS skulle gå konkurs.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har til Berlingske udtalt, at Danmarks Lærerforening (DLF) skaber myter i forbindelse med striden om lærernes arbejdstid.

»Vi ser mere og mere indblanding, og det udhuler modellen, hvor parterne forhandler sig frem til en løsning,« siger Helge Thuesen.

Selve forhandlingerne om lærernes overenskomst er igen på forligskvinden, Mette Christensens, bord. Hun skal forsøge at finde et mæglingsforslag både KL og DLF kan være tilfredse med. Findes der ingen løsning, kan en lockout af op mod 50.000 lærere træde i kraft den første april. Det vil lukke skoler landet over.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu